Welcome
Κάθε έξοδος είναι είσοδος κάπου αλλού !

Εικονοκλαστικές προσεγγίσεις

Re: Εικονοκλαστικές προσεγγίσεις

Δημοσίευσηby ABINORMAL » Παρ Μαρ 19, 2010 4:09 am

Πρόκειται περί σατανικής διαδόσεως. Ταμειακές μηχανές στούς ναούς. Θεός μετ' αποδείξεως.
Άβαταρ μέλους
ABINORMAL
 
Posts: 3314
Joined: Δευτ Σεπ 28, 2009 1:48 am

 

Re: Εικονοκλαστικές προσεγγίσεις

Δημοσίευσηby negentropist » Παρ Μαρ 26, 2010 10:53 am

Σύγχρονη Κοσμογονία ή η κατάρρευση του υπαρκτού σκοταδισμού !

(Δ. Β. Νανόπουλος - Έδρα Θεωρητικής Φυσικής, Ακαδημία Αθηνών - Mitchell / Heep ΄Εδρα Φυσικής Υψηλών Ενεργειών - Διακεκριμένος
Καθηγητής Φυσικής, Πανεπιστήμιο Texas A & M , USA )


Πρόσφατες κοσμολογικές παρατηρήσεις παρέχουν αδιαμφισβήτητες ενδείξεις για μία δραματική αλλαγή, μία μετατόπιση παραδείγματος ( paradigm shift ) στις απόψεις μας για το Σύμπαν, πρωτοφανή στην ιστορία της Ανθρωπότητας. Τα νέα κοσμολογικά δεδομένα από τον Wilkinson Microwave Anisotropy Project ( WMAP ) δορυφόρο της NASA , όπως παρουσιάστηκαν τον Φεβρουάριο του 2003, υποδεικνύουν σαφέστατα ότι ζούμε σε ένα αεί – διαστελλόμενο, επίπεδο, (άρα) ολικής ενέργειας μηδέν, Σύμπαν. Ένα Σύμπαν που επιταχύνεται από κάποια μορφή Σκοτεινής Ενέργειας, που συνιστά 73% της Συμπαντικής Ενέργειας, ενώ το υπόλοιπο 23% συνίσταται από Σκοτεινή Ύλη και μόνο 4% αποτελείται από την γνωστή μας ατομική ύλη, από την οποία είναι φτιαγμένος ο Ήλιος, οι πλανήτες και εμείς. Αυτή η εικόνα του Σύμπαντος είναι σε πλήρη συμφωνία με το Κοσμολογικό Πληθωριστικό Μοντέλο που προτείνει ότι ολόκληρο το Σύμπαν είναι αποτέλεσμα μιας τυχαίας κβαντικής διακύμανσης 13.7 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Επίσης, προτείνει μία συνεπή εξέλιξη του Σύμπαντος από την εμφάνισή του έως σήμερα, εξηγώντας επιτυχώς όλες τις δομές του Σύμπαντος, μεγάλες και μικρές, στηριζόμενο στους Φυσικούς νόμους της Κβαντικής Φυσικής και της βαρύτητας. Τίποτε άλλο δεν χρειάζεται!

Ολόκληρο το Σύμπαν, και εμείς μαζί σαν εμπεριεχόμενα στοιχεία του, είναι προϊόν τυχαίων κβαντικών διαδικασιών που κατορθώνουν δυναμικά να επιζήσουν, να εξελιχθούν και να αυτο-αναπαραχθούν. Δεν πρέπει να μας ξεφύγει το γεγονός ότι ζούμε σε ένα Σύμπαν, μηδενικής ολικής ενέργειας. Ευτυχώς όμως μιλάμε για ένα δυναμικό μηδέν, με την έννοια ότι το άθροισμα της ενέργειας διαστολής (κινητική) άρα θετική ενέργεια και της βαρυτικής ενέργειας (ελκτική) άρα αρνητική είναι συνεχώς μηδέν, ενώ κάθε κομμάτι ξεχωριστά είναι μη μηδενικό.

Εν τέλει είμαστε μία ανακατανομή του τίποτα!

Αυτή η αξιοθαύμαστη αλλαγή στις απόψεις μας για το Σύμπαν, στηριγμένη στην επιστημονική παρατήρηση και σε αναπαραγωγίσιμα πειραματικά δεδομένα, είναι πολύ πιο μεγάλη ακόμη και από την Αρισταρχο-Κοπερνίκια επανάσταση ( Revolution ) που μας πέρασε από το γεωκεντρικό στο ηλιοκεντρικό σύστημα. Όχι μόνο δεν είμαστε (σ)το κέντρο του Σύμπαντος αλλά δεν είμαστε καν φτιαγμένοι από το κύριο υλικό που είναι φτιαγμένο ολόκληρο το Σύμπαν. Είναι αν θέλετε το τελικό στάδιο της Αρισταρχο-Κοπερνίκιας Επανάστασης, αλλά συνάμα και η αυγή της νέας Αναγέννησης στηριγμένης ατόφια στην επιστημονική γνώση.

Όλα αυτά τα εν εξελίξει ευρισκόμενα δραματικά επιστημονικά γεγονότα συνδυασμένα με την Δαρβίνια αρχή της εξέλιξης μέσα από Φυσική επιλογή και τις τελευταίες επαναστατικές εξελίξεις της Νευροεπιστήμης όπου μας λέει ξεκάθαρα ότι ο εγκέφαλος είναι η μηχανή του νου, δεν μπορούν παρά να αλλάξουν ριζικά την συνείδησή μας περί κόσμου. Ηθικές, φιλοσοφικές και ελπίζω πολιτικές απόψεις δεν μπορεί παρά να επηρεασθούν από αυτά τα μηνύματα της Μοντέρνας Επιστημονικής γνώσης.

Δεν πρέπει βέβαια να περιμένουμε ότι πεποιθήσεις χιλιάδων ετών, βασισμένες στον φόβο και την άγνοια, θα ενδώσουν εύκολα ή ακαριαία, αλλά πρέπει να πολεμήσουμε για την αλήθεια και να αποφύγουμε τον Στρουθοκαμηλισμό. Όπως είπε ο μεγάλος Γερμανός μαθηματικός David Hilbert “ Wir mussen wissen und wir werden wissen ” (πρέπει να μάθουμε και θα μάθουμε), και τολμώ να πω ότι τώρα μάθαμε. Το τυχαίο, κομψό αλλά και συναρπαστικό Σύμπαν είναι εδώ.


Άβαταρ μέλους
negentropist
Site Admin
 
Posts: 4498
Joined: Κυρ Σεπ 27, 2009 10:11 pm

Re: Εικονοκλαστικές προσεγγίσεις

Δημοσίευσηby negentropist » Παρ Απρ 02, 2010 2:07 pm

Αν και το internet έχει πολλά "σκουπίδια" ... δεν λείπουν τα διαμάντια που ανακύπτουν αυθόρμητα, και κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη ...
Το παρακάτω υπέροχο απόσπασμα, το βρήκα σε ένα κρυφοφανές σχόλιο : εδώ !
Στην Ελλάδα μπορεί κανείς να τα δει όλα: Αριστερούς να σταυροκοπιούνται, οικολόγους με αρμάνι, δασκάλους να μην ξέρουν γράμματα, δημοσιογράφους να ερευνούν μόνο τα συρτάρια των γραφείων τους, ακόμα και κυνηγούς να διατείνονται ότι προστατεύουν τη φύση. Οπότε μη σας κάνουν εντύπωση οι αβρότητες (του χάιδεψε του παπά και το χεράκι! Σε λίγο θα τον δούμε να χτυπάει φιλικά στην πλάτη και τον πρόεδρο του ΣΕΒ!) του υποτιθέμενου αρχηγού της υποτιθέμενης αδογμάτιστης αριστεράς. Ο καθείς κάνει ό,τι του συμφέρει. Ο κάθε ξύπνιος πολιτικός χτίζει το προφίλ του με τους πατροπαράδοτους και δοκιμασμένους τρόπους. Κανείς δεν έχασε με το να τα έχει καλά με την εκκλησία. Τον βλέπω κι αυτόν στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο Βούγιας, ο Ανδρουλάκης, η Δαμανάκη κτλ. Δυστυχώς δεν υπάρχει σοβαρή αριστερά στη χώρα μας, που θα εμπνεύσει το λαό. Από τη μια είναι το σταλινικό ΚΚΕ, που λειτουργεί ως εταιρεία στελεχών τα οποία έχουν την εξουσία τους και τη θεσούλα τους. Από την άλλη είναι ο Συνασπισμός που δεν μπορεί πλέον να μιλήσει τη γλώσσα της αριστεράς. Δυστυχώς δε σε διαφθείρει μόνο η εξουσία. Σε διαφθείρει, με τον τρόπο της, και η γραφειοκρατία.

YΓ: Στην φωτογραφία ο αξέχαστος Boris Vian με την καταπληκτική Magali Noël, γαλλίδα ηθοποιό τουρκικής καταγωγής, που ερμήνευσε το τραγούδι που ακούγεται στο video. Μετά το 1956, και για πάρα πολλά χρόνια, το παραπάνω τραγούδι είχε απαγορευτεί απο τα ΜΜΕ, επειδή οι στίχοι του περιέγραφαν ένα σαδομαζοχιστικό επεισόδιο. Η τρομερή αίσθηση του χιούμορ που είναι διάχυτη στους στίχους, δεν έσωσε το τραγούδι απο τα νύχια της λογοκρισίας.

Εικόνα
Ανασηκώθηκε μόλις πλησίασα, κι όρθιος ήταν πολύ πιο κοντός
Σκέφτηκα : "Τον έχω στο τσεπάκι μου, αυτός ο μικρούλης είναι για το κρεβάτι μου"
Μου 'φτανε στον ώμο, αλλά ήταν στο σύνολο γεροδεμένος
Μ' ακολούθησε στο δωμάτιό μου, και φώναξα: "όρμα λύκε μου!"
Πόνεσέ με, Τζόνυ, ανέβασέ με στα ουράνια ...ζουμ!
πόνεσέ με, Τζόνυ, εμένα μ' αρέσει ο έρωτας που κανει μπουμ
(θα 'θελε να την πονέσει ...)
Δεν φορούσε πια παρά μόνο τις κάλτσες του, κάτι όμορφες κίτρινες με ρίγες μπλε
με κοιτούσε σαν χαζός, δεν καταλάβαινε τίποτα ο έρμος
και μου είπε απολογητικά: "δεν θα πείραζα ούτε μύγα"
με εκνεύρισε, του άστραψα μια, και τσίριξα με άγριο ύφος:
Πόνεσέ με, Τζόνυ, δεν είμαι μύγα εγω! ζζζζζζζζ
πόνεσέ με, Τζόνυ, μ' αρέσει ο έρωτας που κάνει μπουμ
(άντε να την πονέσεις ...)
Βλέποντας οτι δεν ερεθιζόταν, τον έβρισα άγρια, του έσουρα του κόσμου τις βρισιές
κι άλλους χαρακτηρισμούς πολύ πρωτότυπους ... αυτό άξαφνα τονε ξύπνησε και μου είπε :
"σταμάτα το παραλήρημα, με θεωρείς κακομοίρη ... τώρα θα σου δείξω τι πα να πει θρίλερ"
πόνεσέ με, Τζόνυ!
οχι με τα πόδια! .. ναιι !
πόνεσέ με,Τζόνυ!
δεν μου αρέσει ο έρωτας που κάνει μπινγκ
(την πόνεσε ...)
Ξανάβαλε το πουκαμισάκι του, το κουστούμι, τα παπουτσάκια του
και κατέβηκε τις σκάλες αφήνοντάς με, με ένα βγαλμένο ώμο
Για τέτοιου είδους υποκείμενα δεν αξίζει ο κόπος
τώρα έχω έναν πισινό γεμάτο μελανιές, και ποτέ πια δεν θα ξαναπώ:
πόνεσέ με, Τζόνυ ... στείλε με στα ουράνια ... ζουoυουμμμ
πόνεσέ με, Τζόνυ, μ' αρέσει ο έρωτας που κάνει μπουουουμ
(Ω! Τζόνυ ...)
Ω! τον παλιάνθρωπο, μπούχτισα !
Άβαταρ μέλους
negentropist
Site Admin
 
Posts: 4498
Joined: Κυρ Σεπ 27, 2009 10:11 pm

Re: Εικονοκλαστικές προσεγγίσεις

Δημοσίευσηby ABINORMAL » Σάβ Απρ 03, 2010 1:39 am

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.ac ... eID=534168

Καί επειδή δεν είμαστε αχάριστοι,σιγοντάρουμε τον οικοδεσπότη μαρκήσιο de negen... :mrgreen:Back Door Man

Wha, yeah!
C'mon, yeah
Yeah, c'mon, yeah
Yeah, c'mon
Oh, yeah, ma
Yeah, I'm a back door man
I'm a back door man
The men don't know
But the little girl understand
Hey, all you people that tryin' to sleep
I'm out to make it with my midnight dream, yeah
'Cause I'm a back door man
The men don't know
But the little girls understand
All right, yeah
You men eat your dinner
Eat your pork and beans
I eat more chicken
Than any man ever seen, yeah, yeah
I'm a back door man, wha
The men don't know
But the little girls understand
Well, I'm a back door man
I'm a back door man
Whoa, baby, I'm a back door man
The men don't know
But the little girls understand
Άβαταρ μέλους
ABINORMAL
 
Posts: 3314
Joined: Δευτ Σεπ 28, 2009 1:48 am

Re: Εικονοκλαστικές προσεγγίσεις

Δημοσίευσηby negentropist » Τρί Απρ 06, 2010 8:57 pm

Αν ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία των αρχαίων χρόνων, θα δούμε ότι όλες οι ελληνικές δημοκρατίες επέτρεπαν, επιβράβευαν την κλοπή. Η Σπάρτη και η Λακεδαίμων την ευνοούσαν ανοιχτά. Πολλοί άλλοι λαοί τη θεωρούσαν αρετή για τον πολεμιστή. Είναι βέβαιο ότι η κλοπή δυναμώνει το κουράγιο, εκτρέφει τη δύναμη, την επιδεξιότητα, τη λεπτότητα, όλες με λίγα λόγια τις αρετές που είναι χρήσιμες σ’ ένα δημοκρατικό σύστημα σαν το δικό μας. Αφήστε κατά μέρος τη μεροληψία και απαντήστε μου: πρέπει η κλοπή, της οποίας αποτέλεσμα είναι η κανονικότερη κατανομή του πλούτου, να χαρακτηριστεί σαν αδίκημα στις μέρες μας, κάτω από μια κυβέρνηση που, όπως η δική μας, έχει σαν στόχο την ισότητα; Η απάντηση, προφανώς, είναι όχι: η κλοπή επιτείνει την ισότητα και το κυριότερο, παρακινεί στην καλύτερη προστασία της ιδιοκτησίας. Υπήρξε ένας λαός που τιμωρούσε όχι τον κλέφτη, αλλ’ αυτόν που αφηνόταν να γίνει θύμα της κλοπής, με σκοπό να τον διδάξει να φροντίζει την περιουσία του.

Μαρκησίου ντε Σαντ, «Γάλλοι, ακόμη μια προσπάθεια για να γίνετε δημοκράτες»


Εικόνα
Lissy Elle, Dreamy and restless
Άβαταρ μέλους
negentropist
Site Admin
 
Posts: 4498
Joined: Κυρ Σεπ 27, 2009 10:11 pm

Re: Εικονοκλαστικές προσεγγίσεις

Δημοσίευσηby ABINORMAL » Τετ Απρ 07, 2010 11:15 am

Σταύρο,το ανωτέρω κείμενο αξίζει ολόκληρο-το απόσπασμα είναι απλώς η παρανυχίδα.
Είναι το 'κράξιμο' πού ρίχνει ο 'ομότιτλός σου' μαρκήσιος στην Γαλλική επανάσταση-παιδί κι αυτό!
Δεν ξέρω άν είχες διαβάσει την καταχώρησή μου στο Capital
http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... st_1604250
Άβαταρ μέλους
ABINORMAL
 
Posts: 3314
Joined: Δευτ Σεπ 28, 2009 1:48 am

Re: Εικονοκλαστικές προσεγγίσεις

Δημοσίευσηby ABINORMAL » Δευτ Απρ 12, 2010 2:22 am

Άβαταρ μέλους
ABINORMAL
 
Posts: 3314
Joined: Δευτ Σεπ 28, 2009 1:48 am

Re: Εικονοκλαστικές προσεγγίσεις

Δημοσίευσηby negentropist » Παρ Απρ 16, 2010 5:39 pm

Και ποια είναι η πιο αψηλή εντολή;
Ν’ αρνηθείς όλες τις παρηγοριές
- θεούς, πατρίδες, ηθικές, αλήθειες -
ν’ απομείνεις μόνος
και ν’ αρχίσεις να πλάθεις εσύ,
με μοναχά τη δύναμή σου, έναν κόσμο
που να μην ντροπιάζει την καρδιά σου...


Ν. Καζαντζάκης

Άβαταρ μέλους
negentropist
Site Admin
 
Posts: 4498
Joined: Κυρ Σεπ 27, 2009 10:11 pm

Re: Εικονοκλαστικές προσεγγίσεις

Δημοσίευσηby negentropist » Δευτ Απρ 26, 2010 5:52 pm

Ο φόβος είναι η μητέρα της ηθικής (του Α. Αντωνάκου)

Ο Nietzsche στη δική του γενεαλογία της ηθικής σημειώνει πως, υπάρχουν δυο είδη ηθικής στον κόσμο. Η ηθική του αφέντη και η ηθική του σκλάβου. Για τον αφέντη το καλό ορίζεται ως κάτι ευγενές και ισχυρό ενώ το κακό ως αδύναμο, δειλό και αξιολύπητο. Ο ευγενής κύριος, ο ευυπόληπτος αστός είναι αυτός που ορίζει τις αξίες. Οι ορισμοί του δεν χρειάζονται έγκριση, εφόσον κρίνει πως ότι είναι βλαβερό για τον ίδιο είναι βλαβερό για την ανθρωπότητα. Το αφεντικό είναι ο δημιουργός της ηθικής ενώ ο σκλάβος ανταποκρίνεται τυφλά στην ηθική του αφέντη του με το να παράγει τις τεχνικές πρόσληψής της, δηλαδή την ηθική του σκλάβου. Έτσι η ηθική της κοινότητας συνολικά διαμορφώνεται από το σχέδιο προστασίας που ο αφέντης ορίζει ως αξία, δημιουργώντας την αίσθηση στο σκλάβο πως ο φόβος είναι η μητέρα της ηθικής.

Ο φόβος είναι καθημερινός και αδυσώπητος. Έρχεται στα μάτια μας τʼ αυτιά μας, το δέρμα μας με κάθε μέσο. Γαντζώνεται στα σωθικά μας όπως τα βρύα στα κεραμίδια. Είναι η βέργα που μας βάζει στη γραμμή που μας αλφαδιάζει με την κοινή λογική.

Ο αφέντης στήνει τις σκηνές βίας. Διαμορφώνει κατά περίσταση τους κοινούς φόβους. Τη μια διδάσκει την τάξη με τον ξυλοδαρμό σε κοινή θέα ασκώντας τη βία τελεστικά και την άλλη αναπαράγει εικόνες πολέμου, βιασμούς, μούντζες, κατάρες, εμβατήρια, θρησκείες, τελετουργίες που μεταβιβάζουν το μήνυμα δια μέσου της σωματοποίησης.

Οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι είναι οι ντίλερ του φόβου που ρημάζουν με τον ευσπλαχνικό τους ανθρωπισμό και τα τελευταία ψήγματα διαλεκτικής σκέψης απʼ το κρανίο του αιχμάλωτου τηλεθεατή. Ας αναλογιστούμε την απατηλή αίσθηση του επείγοντος που διαποτίζει τον φιλελεύθερο ανθρωπιστικό τους λόγο περί βίας. Το τελεμάρκετινγ της σοβαρής δημοσιογραφίας δεν πουλάει κιλότες, ταψιά ή δονητές αλλά ανθρώπινο πόνο με ένα ευρώ. Η πληροφορία παιανίζει με συναισθηματική χροιά ερεθίζοντας πολλαπλώς τα μηνίγγια του θεατή. <<Το επόμενο λεπτό δέκα παιδιά θα πεθάνουν από την πείνα>>, << κάθε έξι δευτερόλεπτα μια γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού>>, << με ένα μόνο ευρώ μπορείς να υιοθετήσεις ένα παιδί στον τρίτο κόσμο>> και πάει λέγοντας. Τα παιδιά παρουσιάζονται ως κουτάβια της κυρίας Βαρδινογιάννη, οι βιασμοί παρουσιάζονται με εξαιρετική μαθηματική ακρίβεια, με μια ζηλευτή περιοδικότητα, δίνοντας την αίσθηση φυσικών φαινομένων που το πανίσχυρο ένα και μοναδικό ευρώ θα απαλύνει με την παντοδυναμία του τον πόνο και την κακή τους μοίρα.

Πίσω απʼ όλα αυτά κρύβεται ένα βαθύτατα υποκριτικό αίσθημα ηθικής αγανάκτησης. Υποβόσκει μια θεμελιακή αναθεωρητική χροιά σε όλες αυτές τις επιτακτικές προτροπές του στυλ δώσε και σώσε, δεν υπάρχει χρόνος πρέπει να δράσουμε τώρα. Η δράση φυσικά είναι το παντοδύναμο ευρώ.

Η πληροφορία πλέον λειτουργεί ως δούρειος ίππος του φόβου. Ο φόβος είναι δαιδαλώδης και καρκινικός. Είναι η βίαιη εκτέλεση της παρτιτούρας της ζωής που ξεχαρβαλώνει τις χορδές της ανθρώπινης ψυχής. Ο φόβος είναι ηθική καταστολή που αλλοιώνει την ουσία των πράξεών μας. Ο φόβος είναι ο μπαμπούλας της πωλήτριας μπροστά στο φάσμα της ανεργίας που επιτρέπει στο αφεντικό να μην της κολλά τα ένσημα, να την κρατά δουλικά όρθια ένα ολόκληρο οχτάωρο, να της πασπατεύει τα κωλομέρια. Ο φόβος είναι η χωματερή της ανθρώπινης ύπαρξης.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
negentropist
Site Admin
 
Posts: 4498
Joined: Κυρ Σεπ 27, 2009 10:11 pm

Re: Εικονοκλαστικές προσεγγίσεις

Δημοσίευσηby negentropist » Δευτ Απρ 26, 2010 6:20 pm

Ευρέθησαν αι αιτίαι της χρεωκοπίας της Ελλάδος (Yπέροχος ... Ροίδης !)

Πρώτα καταπατήσαμε τον Νόμο του Θεού, πρώτα εγγίσαμε τα κράσπεδα της ηθικής χρεωκοπίας και έπειτα ωδηγηθήκαμε στην οικονομική χρεωκοπία! Αφήσαμε τον αληθινό Θεό και ακολουθήσαμε τις προτροπές του διαβόλου. Αφήσαμε εν πολλοίς τον Χριστό για να κερδίσουμε τον χρυσό! Έτσι ο σημερινός άνθρωπος πολύ συχνά συμφέρεται όχι απλώς ως διαβολεμένος, αλλά σαν διάβολος πραγματικός! Ληστεύει και δολοφονεί τον συνάνθρωπό του για ένα ευτελές ποσό! Οι Πολιτικοί Ηγέτες της Χώρας δανείζονταν αφρόνως για να δίνουν περισσότερες παροχές στο Λαό, αλλά καί ο Λαός δανειζόταν επίσης αφρόνως για να διάγει μεγάλη ζωή! Άς το χωνέψουμε!Φταίμε όλοι μας, άρχοντες και αρχόμενοι!

Όποιος περιφρονεί το νόμο του Θεού περιέρχεται στην τυραννεία του Διαβόλου. Το ΔΝΤ είναι αποτέλεσμα της αφροσύνης μας. Είναι η αυτοτιμωρία μας!

Αποσπάσματα από πρόσφατο κείμενο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου (23.04.10)

Άβαταρ μέλους
negentropist
Site Admin
 
Posts: 4498
Joined: Κυρ Σεπ 27, 2009 10:11 pm

PreviousNext

Return to Shooting range

Who is online

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron
suspicion-preferred