Welcome
Κάθε έξοδος είναι είσοδος κάπου αλλού !

Οικολογικές ανησυχίες

Οικολογικές ανησυχίες

Δημοσίευσηby mafalda » Κυρ Ιουν 09, 2013 10:38 pm

ΕΕ: «Πάγωσε» τη διαδικασία έγκρισης της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων ειδών

Εικόνα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παγώσει τη διαδικασία έγκρισης της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τη λήξη της θητείας της, το 2014, και να επιδιώξει μια διευθέτηση του ζητήματος μέσω διαπραγματεύσεων με τις χώρες-μέλη της ΕΕ.

«Η Επιτροπή, εάν το θελήσει, μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία για την έγκριση καλλιέργειας μιας ποικιλίας σόγιας και έξι γενετικά τροποποιημένων ειδών αραβόσιτου, μεταξύ των οποίων και του ΜΟΝ810 (σ.σ. έχει ήδη εγκριθεί από τις Βρυξέλλες, αλλά η άδεια για την καλλιέργειά του πρέπει να ανανεωθεί) αλλά δεν θα το κάνει», διαβεβαίωσε ο Φρεντερίκ Βενσάν, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Υγείας Τόνιο Μποργκ.

«Οι εγκρίσεις καλλιέργειας πάγωσαν», πρόσθεσε. «Προτεραιότητα του νέου Επιτρόπου Υγείας Τόνιο Μποργκ είναι να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις με βάση τις προτάσεις του προκατόχου του», εξήγησε.

Οι εγκρίσεις για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών στην Ευρώπη προκαλούν ένταση στις σχέσεις της Επιτροπής με της χώρες-μέλη της ΕΕ. Οκτώ χώρες --Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Πολωνία-- έχουν υιοθετήσει ρήτρες διασφάλισης για να απαγορεύσουν την καλλιέργεια στο έδαφός τους την καλλιέργεια εγκεκριμένων γενετικά τροποποιημένων ειδών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επιχείρησε να άρει αυτές τις ρήτρες διασφάλισης, όμως το σχέδιό του δεν έγινε δεκτό και το εγκατέλειψε.

Τα τελευταία 14 χρόνια μόνο δύο γενετικά τροποποιημένα είδη έχουν λάβει έγκριση για καλλιέργεια στην ΕΕ: η πατάτα Amflora της γερμανικής εταίρας BASF, η οποία αποδείχτηκε εμπορική αποτυχία, και το καλαμπόκι ΜΟΝ810 της πολυεθνικής Monsanto. Το ΜΟΝ810 θα συνεχίσει να καλλιεργείται από τις χώρες που το επιθυμούν μέχρι να ληφθεί τελική απόφαση από τις Βρυξέλλες. Το αίτημα για ανανέωση της άδειας καλλιέργειάς του εκκρεμεί από το 2007.

Να σημειωθεί πάντως ότι περίπου 50 γενετικά τροποποιημένα προϊόντα επιτρέπεται να χρησιμοποιούντα σε ζωοτροφές και τρόφιμα που προορίζονται για ανθρώπους.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

 

Re: Οικολογικές ανησυχίες

Δημοσίευσηby mafalda » Τρί Ιουν 11, 2013 7:38 pm

Εγκαταλειψη της ξερολιθιας

Εικόνα

Οι ξερολιθικές κατασκευές που έγιναν σε όλες τις χώρες ήταν έργα ανθρώπων που αγωνίζονταν να επιβιώσουν μέσα στην ορεινή και αφιλόξενη γη που διέμεναν. Με την τεχνική αυτή, κατάφεραν να μετατρέψουν περιοχές δύσβατες χωρίς πρόσβαση σε καλλιεργήσιμες, ενώ ταυτόχρονα προστάτευσαν το έδαφος από τη διάβρωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Αναγνωρίζοντας οι άνθρωποι την προσφορά και τη χρησιμότητα της ξερολιθιάς που κληρονομούσαν από τους προγόνους τους, φρόντιζαν κατά τον ελεύθερο χρόνο τους να συντηρούν και να ανακατασκευάζουν τυχόν φθορές που επέρχονταν με το πέρασμα του χρόνου και την έκθεσή τους στα καιρικά φαινόμενα. Η ανανέωσή της γίνονταν από πέτρες που μάζευαν, όταν καθάριζαν το χωράφι. Κατά το χρονικό διάστημα 1920-1950, πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στις χρήσεις της γης, που αφορούσαν εκχερσώσεις και μετατροπές καλλιέργειας. Μετά τη δεκαετία του ’60, άρχισε σταδιακά να εγκαταλείπεται το ξερολιθικό τοπίο, όπως και η αγροτική ύπαιθρος. Αιτία γι’ αυτό θεωρείται η εξέλιξη της τεχνολογίας που οδήγησε σε αλλαγή του μοντέλου άσκησης της γεωργίας και σε μηχανοποιημένο τρόπο καλλιέργειας. Οι πεδινές περιοχές λόγω του χαμηλού κόστους μονοπώλησαν τις καλλιέργειες, σε αντίθεση με τις ορεινές και νησιωτικές, που άρχισαν να εγκαταλείπονται. Παράλληλα, η μετανάστευση αγροτών προς τα αστικά κέντρα, που οδήγησε στη μείωση των εργατικών χεριών και η ενοικίαση των κτημάτων, επιβάρυναν την κατάσταση (Κίζος, Κουλούρη, 2004). Η αδιαφορία και η έλλειψη συντήρησης των ξερολιθιών οδηγεί στην αλλοίωση του τοπίου, αφού τα πετρόκτιστα δομικά στοιχεία ενός τόπου καθορίζουν την αισθητική χωροταξία του και συνθέτουν τον πολιτισμό του. Με την εξαφάνιση των ξερολιθικών κατακευών:

• αλλοιώνεται η αισθητική του τοπίου,

• αφανίζεται η πολιτιστική κληρονομιά που διατηρούνταν τόσους αιώνες,

• χάνονται τα μυστικά της τεχνικής,

• ελαττώνονται οι διαθέσιμες εκτάσεις, ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές,

• μεγιστοποιείται ο κίνδυνος διάβρωσης του εδάφους και

• επιτρέπεται η ελεύθερη βόσκηση και η ανεξέλεγκτη βλάστηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αρκετά κράτη όπως η Δανία, η Νορβηγία, η Σκωτία θέσπισαν νόμους για την προστασία των ξερολιθιών. Έτσι, στη Νορβηγία ο αγρότης που επέτρεψε την ισοπέδωση εκτάσεων που περιείχαν ξερολιθιές επισύρει την ποινή του τριετούς αποκλεισμού από την κρατικά οικονομική ενίσχυση που δικαιούνταν. Το ίδιο ισχύει και στη Σκωτία, όπου απαγορεύεται η καταστροφή των ξερολιθικών τοίχων που προστατεύονται από το νόμο. Εκτός από τα παραπάνω κράτη, ολόκληρη η Ευρώπη αναγνωρίζει την οικολογική σημασία τους, καθώς και την πρακτική, αισθητική και ιστορική αξία που διαθέτουν. Αυτή την αξία στο ελληνικό τοπίο διανθίζει και ο συγγραφέας Αντρέας Καραντώνης, όπως αναφέρει για την «γη των ξερολιθιών»: "Τα νησιά μας, όλα μας τα νησιά, ακόμη και τα πιο ξερά, είναι ανθρώπινα. Ακόμα και την τελευταία σπιθαμή γης την έχει δουλέψει με αγάπη, με κόπο, με χρόνο, το νησιώτικο χέρι. Κι εκεί που η γης δε μπορεί να κρατήσει κανένα σπόρο στα σπλάχνα της, κι εκεί που μονάχα βράχοι ζούνε, έχει τυπώσει την παρουσία του ο άνθρωπος. Τη βλέπεις την παρουσία αυτή στις ατέλειωτες, στις παράξενες ετούτες ξερολιθιές με τα πολυγωνικά και τα κυβιστικά σχήματα, που χωρίζουνε σε ιδιοκτησίες ακόμα και τους πιο άχρηστους βράχους και τις πιο απρόσιτες πετροπλαγιές των βουνών, που κατεβαίνουν κάθετες σχεδόν προς τη θάλασσα" (Καραντώνης, 1965 σελ. 189).

Εικόνα:http://papadim.blogspot.gr
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Οικολογικές ανησυχίες

Δημοσίευσηby mafalda » Πέμ Ιουν 13, 2013 11:26 pm

Ο χορός των πυγολαμπίδων
Εικόνα
Δημιουργούν ένα ονειρικό τοπίο με τη λάμψη που παράγουν

Ένα μοναδικό τοπίο, βγαλμένο από παραμύθι δημιουργούν σε ένα δάσος της Ιαπωνίας οι πυγολαμπίδες με τη λάμψη που παράγουν!

Οι φωτογραφίες που τράβηξε Takaaki Ishikawa καταγράφουν αυτό το μαγευτικό τοπίο, στην πόλη Nagoya. Οι πυγολαμπίδες παράγουν ένα ψυχρό φως, μέσω μιας χημικής διεργασίας στα χρώματα του κίτρινου, του πράσινου και του κόκκινου.
Το φαινόμενο ονομάζεται στβιοφωτισμόςη βιολογία . Αν και αρχικά πιστεύονταν ότι αποτελούσε μηχανισμό προστασίας, φαίνεται πως χρησιμοποιείται πρωτίστως για το ζευγάρωμα, προκειμένου το έντομο να βρει ταίρι.

«Οι πυγολαμπίδες είναι πολύ ντελικάτα πλάσματα, έτσι είναι σημαντικό να μην τις πιάσεις ή τις ενοχλήσεις. Είναι τόσο όμορφες να τις βλέπεις και να τις παρατηρείς σιωπηλά. Μπορώ να μείνω στο ίδιο σημείο για ώρες, παρακολουθώντας τον άγριο χορό τους», περιγράφει ο Takaaki Ishikawa.

«Όταν οι άνθρωποι βλέπουν τις φωτογραφίες μου, συχνά αναφέρονται σε αυτές σαν να μοιάζουν με κάτι που θα έβλεπες στα όνειρά σου. Βρίσκω τις πυγολαμπίδες πολύ ελκυστικές», σημειώνει.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Takaaki Ishikawa


Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

http://www.newsbeast.gr

Δείτε και :http://kerkyraikialepou.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9594.html
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Οικολογικές ανησυχίες

Δημοσίευσηby mafalda » Δευτ Ιουν 17, 2013 9:32 pm

Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm


Re: Οικολογικές ανησυχίες

Δημοσίευσηby mafalda » Τετ Ιουν 19, 2013 11:35 pm

"Αβάπτιστα" τα ελληνικά προϊόντα

Εικόνα

Χωρίς την επίσημη ελληνική ταυτότητα τα εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα. Αδράνεια σε ό,τι αφορά τη δημιουργία του Σήματος Ελληνικών Προϊόντων και Υπηρεσιών

Στις "ελληνικές καλένδες" παρέπεμψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τη δημιουργία του Σήματος Ελληνικών Προϊόντων και Υπηρεσιών, κάτι που σε μια περίοδο που το ελληνικό καταναλωτικό κοινό πραγματοποιεί μια σαφή στροφή προς τα εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα θα ξεδιάλυνε το τοπίο για το τι τελικά παράγεται στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα θα έδινε την επίσημη "ελληνική ταυτότητα" στα εξαγώγιμα προϊόντα και υπηρεσίες, υποβοηθώντας σαφώς τις εξαγωγικές επιδόσεις των εξωστρεφών επιχειρήσεων.

Αν και η δημιουργία του σήματος έχει θεσπιστεί από τον Απρίλιο του 2012, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση της αναγκαίας υπουργικής απόφασης για το σχεδιασμό του, με αποτέλεσμα οι παραγωγικοί φορείς της χώρας να μην μπορούν να αποδείξουν και επισήμως την «ελληνικότητα» των προϊόντων τους.

Το νομικό πλαίσιο για το σήμα

Το νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία του σήματος είναι σαφές. Εντούτοις το υπουργείο Ανάπτυξης αγνοεί την υλοποίηση ενός νόμου που θα διασφάλιζε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζει το άρθρο 184 του νόμου 4072/2012, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11 Απριλίου του 2012, «Θεσπίζεται προαιρετικό σήμα διάκρισης της προέλευσης των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, το οποίο αποτελείται από λεκτικό και εικαστικό τμήμα.

Το σήμα είναι ενιαίο για τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών και δεν μπορεί να παραπέμπει σε άλλα σήματα. Το ειδικότερο περιεχόμενο και η απεικόνιση αυτού, καθώς και η τυχόν διαγωνιστική διαδικασία για το σχηματισμό τέτοιου σήματος καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας».

Υπουργική γραφειοκρατία

Παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 14 μήνες από τη θέσπιση του σήματος κι ακριβώς 12 από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Ανάπτυξης από τον Κ. Χατζηδάκη, το «Σήμα Ελληνικών Προϊόντων και Υπηρεσιών» δεν υφίσταται, εξαιτίας μιας υπουργικής απόφασης, η οποία δεν εκδίδεται, προφανώς, όχι για λόγους σκοπιμότητας, αλλά υπουργικής γραφειοκρατίας ενός υπουργού, που ως βουλευτής, το 2011, είχε εγκαλέσει με ερώτησή του τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, για την καθυστέρηση στη δημιουργία του «Ελληνικού Σήματος».

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2011, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 399/11-10-2011 ερώτησή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Πολιτισμού και Τουρισμού, με θέμα «Εθνικό ‘’brand name’’», ο κ. Χατζηδάκης σημείωνε: «Το Δεκέμβριο του 2010, ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές. Ενας από τους στόχους που έθετε τότε, ήταν «η δημιουργία ενός εθνικού brand, μια ελληνική ταυτότητα που θα πιστοποιεί την ποιότητα και την αυθεντικότητα» των ελληνικών προϊόντων, έτσι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και να δοθεί ώθηση στις εξαγωγές, στις επενδύσεις και στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου.

Το εθνικό brand θα ετοιμαζόταν μέσα από το συντονισμό και τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων (ειδικότερα Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Τουρισμού). Αναφερόταν, μάλιστα, ότι είχαν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να δημιουργηθεί ένα κοινό λογότυπο και ένα ενιαίο σύστημα πιστοποίησης των εξαγόμενων ελληνικών προϊόντων.

Ωστόσο, όπως προκύπτει και από πρόσφατα δημοσιεύματα, ύστερα από 10 μήνες από τις σχετικές ανακοινώσεις, το σχέδιο αυτό παραμένει στα χαρτιά, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία αδυνατούν να συνεργαστούν. Έτσι, δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν ούτε στη θέσπιση ενός νέου λογότυπου ούτε κι ενός συστήματος πιστοποίησης, ενώ δεν είναι σαφές αν υπάρχει ακόμα η διάθεση για κάτι τέτοιο από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας».

Έξι μήνες μετά την παραπάνω ερώτηση, η δημιουργία του σήματος θεσπίστηκε, ωστόσο ο σχετικός νόμος δεν έχει εφαρμοστεί, διότι, όπως προαναφέρθηκε, δεν υπογράφεται η σχετική απόφαση από τον κ. Χατζηδάκη. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η δημιουργία του «Εθνικού “brand name”» αναγνωρίζεται ως μια ισχυρή παράμετρος για την ενίσχυση των εξαγωγών της χώρας μας. Στη «δική» του Εθνική Στρατηγική της Ελλάδας για τις εξαγωγές που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης την 1/11/2012, το «στρατηγικό όραμα», όπως χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στηρίζεται σε 3 άξονες:

Τη διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης της Ελλάδας, δηλαδή του αριθμού των προϊόντων και των εταιρειών που εξάγουν.

Την προώθηση των εξαγωγών που περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, τη δημιουργία εθνικής εμπορικής ταυτότητας (brand) και τη συνολική υποστήριξη προς τις εταιρείες στην Ελλάδα.

Τη διευκόλυνση εξωτερικού εμπορίου (TF), με έμφαση στην απλοποίηση των προ - τελωνειακών και τελωνειακών διαδικασιών.

Παρά τις όποιες εξαγγελίες, το ζήτημα είναι ότι διαπιστώνονται ακατανόητες καθυστερήσεις για τη δημιουργία ενός σήματος, που όχι μόνο δεν στοιχίζει για το ελληνικό Δημόσιο, αλλά αντίθετα θα συμβάλει στην αναγνώριση των ελληνικών προϊόντων.

Πηγή:http://news247.gr VIA Ναυτεμπορική
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Οικολογικές ανησυχίες

Δημοσίευσηby mafalda » Πέμ Ιουν 20, 2013 11:24 pm

Η Αλάσκα... «φλέγεται» λόγω πρωτοφανούς κύματος καύσωνα

Εικόνα

Οι κάτοικοι της Αλάσκα, μιας από τις ψυχρότερες περιοχές στον κόσμο... απολαμβάνουν παρατεταμένο κύμα καύσωνα που πλήττει την 49η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών και το οποίο οι νεώτεροι σε ηλικία βιώνουν για πρώτη φορά.

Σε κάποιες τοποθεσίες, το θερμόμετρο έδειξε 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ η πρωτεύουσα Άνκορατζ, όπου μέχρι τον προηγούμενο μήνα χιόνιζε, «ψήθηκε» στους 27,2 την περασμένη Τρίτη, όταν η θερμοκρασία τον Ιούνιο κυμαίνεται γύρω στους 15. Μάλιστα με τους 27,2 βαθμούς κατερρίφθη και το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, το οποίο ίσχυε από το 1926, όταν οι μετεωρολόγοι στην πόλη είχαν καταγράψει 26,7.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα καύσωνα στην Αλάσκα από το 1969», δήλωσε στο Associated Press ο διευθυντής της διαδικτυακής μετεωρολογικής υπηρεσίας Weather Underground. «Η θερμοκρασία είναι πολύ, πολύ υψηλότερη από το φυσιολογικό.» Ντόπιοι μετεωρολόγοι τονίζουν επίσης ότι ο καύσωνας, που μετρά ήδη μία εβδομάδα, είναι ο πιο παρατεταμένος από το 1953.

Η άνοδος της θερμοκρασίας πυροδότησε κύμα φυγής προς τις λίμνες, καθώς πολλοί εκμεταλλεύτηκαν τη σπάνια ευκαιρία για να κολυμπήσουν και να κάνουν ηλιοθεραπεία. Σημειώνεται ότι τα σπίτια στην Αλάσκα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να «εγκλωβίζουν» το θερμό αέρα και να κρατούν έξω τον ψυχρό, ενώ ελάχιστα διαθέτουν κλιματισμό.

Παρότι πολλοί ήταν αυτοί που, ασυνήθιστοι στις υψηλές θερμοκρασίες, δυσανασχετούσαν εκφράζοντας την ανησυχία ότι η κλιματική αλλαγή θα φέρει περισσότερους καύσωνες, οι μετεωρολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Αποδίδουν τις ακραίες για την περιοχή θερμοκρασίες σε υψηλό βαρομετρικό, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να μετακινείται από την Αλάσκα.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην πολιτεία ήταν 38 βαθμοί Κελσίου, τον Ιούνιο του 1915, στο Φορτ Γιούκον.

http://www.naftemporiki.gr
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Οικολογικές ανησυχίες

Δημοσίευσηby mafalda » Σάβ Ιουν 22, 2013 1:08 am

Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Οικολογικές ανησυχίες

Δημοσίευσηby mafalda » Σάβ Ιούλ 13, 2013 1:09 am

Στην Ισπανία ταχυδρομούν στους ιδιοκτήτες τις ακαθαρσίες των σκύλων τους
Ομάδα εθελοντών επιθεωρεί στους δρόμους και... επεμβαίνει!

Εικόνα

Ειδικές ομάδες εθελοντών περιπολούν στους δρόμους της πόλης Μπρουνέτ στα δυτικά προάστια της Μαδρίτης. Στόχος τους, να εντοπίσουν ακαθαρσίες σκύλων που δεν τις μάζεψε ο ιδιοκτήτης τους και να τους τις... επιστρέψουν. Ομάδα 20 ανθρώπων περιπολούν στους δρόμους και εντοπίζουν ιδιοκτήτες κατοικιδίων οι οποίοι δεν μαζεύουν τα περιττώματα που αφήνουν τα ζωάκια τους στο δρόμο. Συζητώντας με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη αλλά και άλλους που τυχόν γνωρίζουν, εντοπίζουν τελικά τους... αδιάφορους ιδιοκτήτες και τους ταχυδρομούν κατ' οίκον τις ακαθαρσίες που άφησαν πίσω.

Στην Ισπανία, σε κάθε δήμο, υπάρχει ειδικό μητρώο με τα ονόματα των σκύλων και τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης λαμβάνει στο σπίτι του με κούριερ ένα κουτί ο οποίο φέρει τη σημείωση "απωλεσθέν αντικείμενο".

Αν και το πρόγραμμα παραμένει αμφιλεγόμενο, φαίνεται να έχει επιτυχία καθώς εδώ και ένα τρίμηνο που εφαρμόζεται, οι ακαθαρσίες στους δρόμους έχουν μειωθεί κατά 70%.

Τις πρώτες εβδομάδες περίπου 150 ιδιοκτήτες λάμβαναν τα... απωλεσθέντα στην πόρτα τους.

Πηγή: http://www.news.gr VIA time.com
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Οικολογικές ανησυχίες

Δημοσίευσηby mafalda » Τρί Οκτ 01, 2013 1:52 am

Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Next

Return to Ότι δεν "χωράει" αλλού !

Who is online

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron
suspicion-preferred