Welcome
Κάθε έξοδος είναι είσοδος κάπου αλλού !

Γυναικεία γωνιά...μόνο;

Γυναικεία γωνιά...μόνο;

Δημοσίευσηby mafalda » Κυρ Φεβ 23, 2014 9:23 pm

Άντρες και γυναίκες διαφορετικοί μεν, συγκοινωνούντα δοχεία δε.
Τι μεσολαβεί; Τι φταίει; Μήπως πάσχουν από στραβισμό;
Μήπως κωφεύουν;Men VS Boys: Οι 9+1 διαφορές ανάμεσά τους
Και προσοχή! Η ωριμότητα και το όραμα ζωής δεν συμβαδίζει με την ηλικία.

Σίγουρα από προσωπική εμπειρία ή από σχέσεις φίλων σου έχεις συνειδητοποιήσει ότι το πόσο ώριμο και κατασταλαγμένο είναι ένα άτομο δεν έχει να κάνει με το πόσο χρονών είναι. Μπορεί οι εμπειρίες και τα χρόνια να ωριμάζουν έναν άντρα, όμως όταν εκείνος δεν θέλει ουσιαστικά να μεγαλώσει και να αναλάβει τις ευθύνες του, τότε αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.
Δες, λοιπόν, τις παρακάτω πιο χαρακτηριστικές διαφορές μεταξύ ενός άντρα και ενός αγοριού και αναγνώρισε τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου.

1. Ένας άντρας ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί, ενώ ένα αγόρι ούτε ξέρει ακριβώς τι είναι αυτό που έχει ανάγκη ούτε ασχολείται πολύ ώστε να το κατακτήσει.

2. Ένας άντρας σχεδιάζει το μέλλον και προγραμματίζει τη ζωή του με την προοπτική οικογένειας, ενώ ένα αγόρι ζει για τη στιγμή και τα σχέδια του περιλαμβάνουν μόνο το μπαρ στο οποίο θα διασκεδάσει το Σαββατο.

3. Ένας άντρας προσελκύεται από γυναίκες έξυπνες, υποστηρικτικές, με ένα σύνολο αξιών, ενώ ένα αγόρι αρκείται σε μια σέξι εξωτερική εμφάνιση.

4. Ένας άντρας έχει το θάρρος να συζητά πράγματα που τον ενοχλούν και που ίσως δεν είναι τόσο ευχάριστα για τον απέναντί του, ενώ ένα αγόρι δεν έχει το θάρρος της γνώμης του, αποφεύγει τις σοβαρές συζητήσεις και προσπαθεί να «κουκουλώσει» αυτό που θέλει πει.

5. Ένας άντρας ξέρει πότε νιώθει έτοιμος να επενδύσει σε μια σχέση, ενώ ένα αγόρι δεν είναι ποτέ σίγουρο και δεν μπορεί να πάρει μια σοβαρή απόφαση για τη ζωή του.

6. Ένας άντρας ξέρει πως να περνάει καλά, αν και συχνά δεν το κάνει λόγω πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ένα αγόρι αντίστοιχα διασκεδάζει μόνο με τα φιλαράκια του στα μπαρ κάθε Σαββατοκύριακο.

7. Ένας άντρας προσπαθεί να εξελίξει τον εαυτό του προς το καλύτερο και να γίνει αυτός που πάντα ονειρευόταν, με τις σωστές βέβαια αξίες. Ένα αγόρι δεν προσπαθεί να αλλάξει γιατί απλά δεν ξέρει τι άνθρωπος θέλει να γίνει και τι δρόμο θέλει να χαράξει στη ζωή του.

8. Ένας άντρας εννοεί αυτό που λέει και πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται, ενώ ένα αγόρι δίνει πολλές υποσχέσεις αλλά ελάχιστες πραγματοποιεί.

9. Ένας άντρας φοβάται την απόρριψη αλλά ρισκάρει. Ένα αγόρι φοβάται εξίσου την απόρριψη αλλά βάζει πάνω απ' όλα τον εγωισμό και την περηφάνια του και δεν προσπαθεί για κάτι.

Τώρα, πολλές από αυτές τις διαφορές χρειάζεται χρόνος για να τις καταλάβεις. Το χαρακτηριστικό όμως που θα σε βοηθήσει άμεσα να καταλάβεις αν έχεις απέναντί σου έναν άντρα ή ένα αγόρι είναι το εξής:

10. Ένα αγόρι «παίζει» παιχνίδια με πιόνι εσένα. Ένας άντρας δε το κάνει ποτέ!

http://www.madamefigaro.gr

Και ένα τραγουδάκι για να συνέλθουμε

Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

 

Re: Γυναικεία γωνιά...μόνο;

Δημοσίευσηby mafalda » Παρ Φεβ 28, 2014 12:23 pm

Απόκρυψη κλήσης τέλος – Μάθε πώς μπορείς να αποφύγεις τις κλήσεις

Εικόνα

Η απόκρυψη αριθμού σε εισερχόμενες κλήσεις, είναι κάτι που αρκετούς μας ενοχλεί. Σε πολλούς μπορεί να έχει συμβεί να δέχονται ενοχλητικές κλήσεις επανειλημμένως υπό μορφή «φάρσας» ή πόσο μάλλον απειλητικές, εξυβριστικές και συκοφαντικές είτε από άγνωστο ή απόρρητο αριθμό.


Σε μία τέτοια περίπτωση εαν δεν γνωρίζετε τα στοιχεία του χρήστη που σας καλεί, μπορείτε να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις με τον εξής τρόπο: μπορείτε να ζητήσετε από την υπηρεσία παροχής επικοινωνίας που είστε χρήστης να μη δέχεστε κλήσεις με απόκρυψη (θα τους δείχνει ότι μιλάει όταν σε παίρνουν με απόκρυψη) ή να αιτηθείτε στον υπόχρεο πάροχο την εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων (ΦΕΚ B 1853 - 21.12.2006).

Στην δεύτερη αυτή περίπτωση όποιος σε καλεί με απόκρυψη θα ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί . Μόλις μάθετε ποιο νούμερο σας καλεί ,ανοίγει ο δρόμος για τον εντοπισμό του ατόμου που σε ενοχλεί καταφεύγοντας σε έγκληση του προσώπου που σε απειλεί ή ενοχλεί . Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας (αριθμός κλήσεως, στοιχεία καλούντος - καλουμένου, ώρα κλήσης κ.λπ.) και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδίως της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών(ΑΔΑΕ).


http://www.newsbomb.gr
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Γυναικεία γωνιά...μόνο;

Δημοσίευσηby mafalda » Τρί Μαρ 04, 2014 6:38 pm

Ο κύκλος ζωής του πέους. Σε ποια ηλικία μειώνεται το μέγεθος

Εικόνα

Οι ειδικοί εξηγούν πώς ένα πέος αλλάζει σε σχήμα, εμφάνιση και σεξουαλική λειτουργία καθώς ένας άνδρας μεγαλώνει.

Δεν είναι μυστικό πως η ανδρική σεξουαλική λειτουργία φθίνει με την ηλικία. Καθώς πέφτουν τα επίπεδα τεστοστερόνης του άνδρα, χρειάζονται περισσότερα για να τον διεγείρουν, ενώ όταν διεγερθεί, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να έχει στύση και να έρθει σε οργασμό, κι αφού έρθει σε οργασμό να ξαναδιεγερθεί.

Επίσης η ηλικία φέρνει μείωση στον όγκο του σπέρματος και στην ποιότητά του και η στυτική δυσλειτουργία, ή ανικανότητα, συνδέεται ξεκάθαρα με την πάροδο του χρόνου, μεταξύ των 40 και των 70, το ποσοστό των ικανών ανδρών πέφτει από το 60% στο 30% δείχνουν έρευνες.

Οι άνδρες επίσης βιώνουν μια σταδιακή φθορά στη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Μελέτες δείχνουν πως με τον καιρό η λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος εξασθενεί, αποτέλεσμα χαλαρωμένων μυών στην κύστη και, σε πολλές περιπτώσεις, διόγκωσης του προστάτη.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που οι άνδρες από καιρό υποψιάζονταν και σε κάποιες περιπτώσεις φοβούνταν: πως στο ίδιο το πέος συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές καθώς ο άνδρας προχωρά από τη σεξουαλική του ακμή- περίπου τα 30 για τους περισσότερους- στη μέση ηλικία και τέλος στα γεράματα.

Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν:

Εμφάνιση. Υπάρχουν δύο μεγάλες αλλαγές. Το κεφάλι του πέους ( η βάλανος) σταδιακά χάνει το μωβίζον χρώμα, λόγω της μειωμένης εισροής αίματος. Και υπάρχει μια περιορισμένη απώλεια ηβικής τριχοφυΐας. «Καθώς η τεστοστερόνη λιγοστεύει, το πέος σταδιακά επιστρέφει στην προεφηβική, κυρίως άτριχη, κατάστασή του», λένε οι ειδικοί.

Μέγεθος του πέους. Η πρόσληψη βάρους είναι συνηθισμένη καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Το λίπος καθώς συσσωρεύεται στην κάτω κοιλία, το εμφανές μέγεθος του πέους αλλάζει. «Ένα μεγάλο μαξιλάρι λίπους πριν το εφηβαίο κάνει το πέος να μοιάζει κοντύτερο».

«Σε κάποιες περιπτώσεις, το κοιλιακό λίπος θάβει το πέος. Ένας κίνητρο για τους υπέρβαρους ασθενείς να χάσουν κιλά είναι πως θα φανεί να κέρδισαν έως και 2,5 εκατοστά σε μήκος απλά χάνοντας βάρος».

Επιπλέον σ’ αυτή την εμφανή συρρίκνωση (η οποία είναι αναστρέψιμη) το πέος τείνει να παθαίνει και μια πραγματική (και μη αναστρέψιμη) μείωση μεγέθους. Η μείωση –και σε μήκος και σε πάχος- τυπικά δεν είναι δραματική, όμως μπορεί να είναι διακριτή. «Αν το πέος ενός άνδρα σε στύση είναι 15 εκατοστά όταν είναι στα 30, μπορεί να είναι 12,5 ή 14 όταν φτάσει τα 60 ή 70».

Τι προκαλεί τη σμίκρυνση του πέους; Τουλάχιστον δύο μηχανισμοί ευθύνονται, λένε οι ειδικοί. Ο ένας είναι η αργή εναπόθεση λιπαρών ουσιών (πλακών) μέσα σε μικροσκοπικές αρτηρίες του πέους, που εμποδίζουν τη ροή του αίματος στο όργανο. Η διαδικασία αυτή γνωστή και ως αθηροσκλήρωση, είναι η ίδια που συμβάλλει στην έμφραξη μέσα στις στεφανιαίες αρτηρίες- κύρια αιτία καρδιακής προσβολής.

Ένας άλλος μηχανισμός που ευθύνεται είναι η σταδιακή συσσώρευση σχετικά ανελαστικού κολλαγόνου (ουλώδους ιστού) μέσα στην ελαστικά ινώδη θήκη που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα. Οι στύσεις συμβαίνουν όταν αυτά γεμίσουν με αίμα. Οι αποφράξεις των αρτηριών του πέους- και των σηραγγωδών σωμάτων- σημαίνουν μικρότερες στύσεις.

Καθώς αλλάζει το μέγεθος του πέους, αλλάζουν επίσης και οι όρχεις. «Ξεκινώντας περίπου στα 40, οι όρχεις με βεβαιότητα αρχίζουν να συρρικνώνονται. Οι όρχεις ενός 30άρη μπορεί να έχουν 3 εκατοστά διάμετρο, ενός 60άρη ίσως μόνο 2 εκατοστά.

Ευαισθησία. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως το πέος χάνει την ευαισθησία του με τον καιρό. Αυτό μπορεί να δυσκολεύει τη στύση και τον οργασμό. Αν κάνει τον οργασμό λιγότερο ευχάριστο παραμένει αναπάντητο ερώτημα.

Αν υπάρχει θετικό σ’ αυτές τις ανεπιθύμητες αλλαγές είναι το εξής: Οι ειδικοί λένε πως αυτές οι αλλαγές δεν είναι απαραίτητο να καταστρέψουν την ερωτική σας ζωή. Πρόσφατη έρευνα δε σε 2.213 άνδρες έδειξε σημαντική μείωση στην ερωτική λειτουργία, τη λίμπιντο και την εκσπερμάτιση- όμως μόνο μέτρια μείωση στη σεξουαλική ικανοποίηση.

«Οι μεγαλύτεροι άνδρες δεν είναι πιθανό να εκλάβουν αυτές τις μειώσεις σαν πρόβλημα και να μην ικανοποιούνται σεξουαλικά».

«Το πιο σημαντικό συστατικό για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι η δυνατότητα να ικανοποιεί κανείς τη σύντροφό του, κι αυτό δεν απαιτεί τέλεια σεξουαλική απόδοση ή μεγάλο πέος. Όσο η σύντροφός του απολαμβάνει την ερωτική πράξη, ο ίδιος αισθάνεται Θεός».

Πηγή:http://www.onmed.gr via http://www.emas.gr (Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας)
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Γυναικεία γωνιά...μόνο;

Δημοσίευσηby mafalda » Παρ Μαρ 07, 2014 1:51 pm

Τελικά... τι θέλουν οι άντρες και τι οι γυναίκες;

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ο Mr Caveman και η Mrs Cavewoman! O Caveman κυνηγούσε για να φέρει τροφή στην οικογένειά του και την προστάτευε από τις διάφορες απειλές. Η Cavewoman συνέλλεγε, ανέτρεφε τα παιδιά της και ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια της σπηλιάς της όταν ο Caveman έλλειπε για κυνήγι!

Για να μπορέσουν να είναι πιο αποτελεσματικοί στους ρόλους τους, τόσο το σώμα τους όσο και ο εγκέφαλος, στην πορεία της εξέλιξής τους, προσαρμοζόταν ανάλογα με τις απαιτήσεις. Έτσι οι άντρες έγιναν πιο ψηλοί, πιο μυώδεις και δυνατοί ενώ η σωματική εξέλιξη των γυναικών ήταν ανάλογη των δραστηριοτήτων τους. Ομοίως, οι εγκεφαλικές δομές ανδρών και γυναικών ακολούθησαν διαφορετική πορεία εξέλιξης επί εκατομμύρια χρόνια, έχοντας ως αποτέλεσμα τα δύο φύλα να επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο τις πληροφορίες, να σκέφτονται και να πιστεύουν διαφορετικά πράγματα και να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, προτεραιότητες και συμπεριφορές.

Από τα τέλη του ’80 πληθώρα ερευνών για τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων και τον τρόπο λειτουργίας των εγκεφάλων τους, επιβεβαίωσαν ότι ο εγκέφαλος και οι ορμόνες που κυκλοφορούν στο σώμα των ανθρώπων υπαγορεύουν τον τρόπο σκέψης αλλά και την συμπεριφορά τους, ενώ αυτή ενισχύεται από την κοινωνική διαπαιδαγώγηση (π.χ. στα κοριτσάκια αγοράζουμε κούκλες, τους μιλάμε τρυφερά και τα αποκαλούμε όμορφα, ενώ στα αγοράκια αγοράζουμε αυτοκινητάκια και στρατιωτάκια, τους μιλάμε με δυνατή φωνή και τα αποκαλούμε δυνατά!).

Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής της εξέλιξης στην καθημερινή μας συμβίωση με το αντίθετο φύλο; Τι θέλουν τελικά οι άντρες και τι οι γυναίκες; Τι λένε οι μεν και τι ακούν οι δε;

Ας αρχίσουμε με έναν οικείο διάλογο:

Γιώργος: Που είναι το τυρί;

Μαρία: Στο ψυγείο!

Γιώργος: Εκεί ψάχνω αλλά δεν βρίσκω τίποτα!

Μαρία: Μα εκεί το έβαλα πριν λίγο!

Γιώργος: Είσαι σίγουρη; Δεν υπάρχει τυρί στο ψυγείο!

Εισβάλλει η Μαρία στην κουζίνα και με μία απλή κίνηση εμφανίζει το τυρί από το ΨΥΓΕΙΟ!!!

ΕΞΗΓΗΣΗ: Οι γυναίκες (ως εξέλιξη της Cavewoman – φύλακας της σπηλιάς της) έχουν αναπτύξει ευρύτερη περιφερειακή όραση (45ο δεξιά-αριστερά) με αποτέλεσμα να μπορούν να δουν σχεδόν όλο το περιεχόμενο του ψυγείου με μία κίνηση, ενώ οι άνδρες (ως εξέλιξη του Caveman – κυνηγός, ο οποίος στοχεύει στο θήραμα) έχουν αναπτύξει καλύτερη μακρινή όραση σε στενότερο πεδίο, οπότε δυσκολεύονται να δουν πράγματα σε μικρή απόσταση, κάτι που για να το επιτύχουν χρειάζεται να γυρίζουν το κεφάλι δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω καθώς ψάχνουν.

Και συνεχίζοντας τον διάλογο…

Μαρία: Ορίστε το τυρί και Μη μου μιλάς εμένα με αυτόν τον τόνο!

ΕΞΗΓΗΣΗ: Οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στις διάφορες μεταβολές της έντασης και της οξύτητας του τόνου φωνής κάτι που τους δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τις συναισθηματικές αλλαγές του συνομιλητή τους. Επίσης οι γυναίκες έχουν την ικανότητα να μεταβιβάζουν με ταχύτητα από το ένα ημισφαίριο στο άλλο πληροφορίες , οπότε τους παρέχεται μεγάλη ευχέρεια στην πρόσληψη και ερμηνεία προφορικών, οπτικών και άλλων σημάτων. (Στην πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία η γλώσσα του σώματος καλύπτει το 70% της επίδρασης του μηνύματος, ο τόνος φωνής το 20-30% και το υπόλοιπο καλύπτεται από τις λέξεις.)

Ενώ ο Γιώργος έχει αρχίσει να παρακολουθεί την αγαπημένη του εκπομπή η Μαρία συνεχίζει να του παραπονιέται, διαβάζοντας ταυτόχρονα μία συνταγή για κέικ και ψάχνοντας να βρει τα υλικά από το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας!

ΕΞΗΓΗΣΗ
: Στον γυναικείο εγκέφαλο υπάρχουν δύο περιοχές που αντιστοιχούν στον λόγο. Η μία εντοπίζεται στο πρόσθιο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου και η άλλη εντοπίζεται στο δεξιό ημισφαίριο. Το ότι οι γυναίκες έχουν κέντρα λόγου και στα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια τις κάνει καλύτερες στην ομιλία. Ταυτόχρονα επειδή το κέντρο λόγου είναι εντοπισμένο σε συγκεκριμένες περιοχές , ο υπόλοιπος εγκέφαλος είναι ελεύθερος να καταπιαστεί με άλλες ασχολίες, δίνοντας της την δυνατότητα να μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μαζί. Σε αυτή την ικανότητα της γυναίκας βοηθούν και τα οιστρογόνα (γυναικείες ορμόνες), τα οποία ωθούν τα νευρικά κύτταρα να δημιουργήσουν περισσότερες συνάψεις μέσα στον εγκέφαλο και μεταξύ των δύο ημισφαιρίων.

Κάποια στιγμή η Μαρία συνειδητοποιεί ότι ο Γιώργος δεν ανταποκρίνεται σε όσα του λέει, αλλά συνεχίζει να παρακολουθεί την αγαπημένη του εκπομπή!!

ΕΞΗΓΗΣΗ: Ο αντρικός εγκέφαλος είναι διαμορφωμένος για ένα πράγμα τη φορά, επειδή έχει λιγότερες συνεκτικές ίνες μεταξύ αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου και πιο κατατετμημένο εγκέφαλο.

Αφού έχει περάσει η ώρα και τα πράγματα έχουν ηρεμήσει η Μαρία αποφασίζει να μιλήσει στον Γιώργο για την μέρα της:

Μαρία: Σήμερα η μέρα άρχισε άσχημα από το πρωί. Έκανε περισσότερο κρύο από αυτό που υπολόγιζα και δεν είχα μαζί μου κάτι πιο χοντρό να φορέσω

Γιώργος: (την διακόπτει) Αυτές τις μέρες είναι καλό να έχεις μαζί σου κάτι, είδα χτες στις ειδήσεις ότι ο καιρός μάλλον θα συνεχίσει έτσι!

Εκείνος σκέφτεται: Ωραία της έλυσα το πρόβλημα

Εκείνη σκέφτεται: Μα γιατί με διακόπτει και δεν κάθεται να ακούσει;

Μαρία: …κι όταν πήγα στο αυτοκίνητο είδα ότι πάλι έχει ανάψει το λαμπάκι της βενζίνης και έπρεπε να ψάξω για…

Γιώργος: (την διακόπτει)Δεν είναι ανάγκη να σε ειδοποιεί το λαμπάκι, σου έχω πει να βάζεις βενζίνη κάθε τόσο ώστε να μη χρειάζεται να τρέχεις πάντα τελευταία στιγμή.

Εκείνος σκέφτεται: Το δεύτερο πρόβλημα που της λύνω… μα καλά γιατί δεν βάζει το μυαλό της να δουλέψει; Είμαι υποχρεωμένος να της λύνω όλα τα προβλήματα;

Εκείνη σκέφτεται: Μα γιατί με διακόπτει και δεν κάθεται να ακούσει; Αγνοεί τις διακοπές του και συνεχίζει…

ΕΞΗΓΗΣΗ: Η γυναίκα σκέφτεται δυνατά κι αυτό το θεωρεί μία μορφή επικοινωνίας, έκφραση φιλίας, εμπιστοσύνης κτλ. Ο άντρας νομίζει ότι του δίνει μία λίστα με προβλήματα τα οποία καλείται να λύσει, έτσι αγχώνεται, εκνευρίζεται ή προσπαθεί να της βρει λύση και να της πει τι να κάνει. Για να υπάρξει εποικοδομητική συζήτηση σε αυτή την περίπτωση ο Γιώργος πρέπει να καταλάβει ότι όταν η Μαρία μιλάει δεν θέλει λύσεις, θέλει απλά να εκθέσει και να μοιραστεί τις σκέψεις της. Γενικότερα, οι γυναίκες στην επικοινωνία τους έχουν μεγαλύτερη ροή πληροφοριών, θίγοντας πολλά θέματα ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας πολλές φορές τον έμμεσο λόγο. Οι άντρες, από την άλλη, κάνουν μικρές προτάσεις, καλύτερα δομημένες, αρχίζοντας με μία απλή εισαγωγή, στην συνέχεια λένε με σαφήνεια αυτό που θέλουν και καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα.

Αφού η Μαρία παρατηρεί λίγο καλύτερα τον Γιώργο συνειδητοποιεί ότι φαίνεται κάπως προβληματισμένος. Ενώ τον ρωτάει τι έχει εκείνος αποφεύγει την απάντηση…

ΕΞΗΓΗΣΗ: Όταν ο άνδρας είναι θυμωμένος ή στεναχωρημένος, κλίνεται στον εαυτό του και γίνεται απόμακρος, επειδή είναι από την φύση του καχύποπτος, αμυντικός και κρύβει την συναισθηματική του κατάσταση για να διατηρήσει τον έλεγχο («οι άντρες δεν κλαίνε» - κοινωνική διαπαιδαγώγηση). Όταν η γυναίκα προσπαθεί να πείσει τον άντρα να μιλήσει για τα αισθήματά ή τα προβλήματά του, εκείνος αντιστέκεται γιατί το εκλαμβάνει ως κριτική ή νομίζει ότι δεν τον θεωρεί ικανό. Η γυναίκα συζητά τα προβλήματά της για να ανακουφιστεί από το στρες. Αλλά θέλει να την ακούσουν όχι να της λύσουν το πρόβλημα. Όταν ο άντρας βρίσκεται υπό πίεση και προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημά του χρησιμοποιεί το δεξί του εγκεφαλικό ημισφαίριο για να βρει λύση ενώ σταματά να το χρησιμοποιεί για να ακούει και να μιλά – ένα πράγμα την φορά!

Την επόμενη μέρα η Μαρία με τον Γιώργο έχουν προγραμματίσει να βγουν για ψώνια. Αποφασίζουν να οδηγήσει η Μαρία. Στο αυτοκίνητο ακούγονται οι γνωστοί διάλογοι:

Γιώργος: Πρόσεχε τον άνθρωπο στα αριστερά σου…(φρεναρίσματα)…καλά δεν με ακούς; Σου είπα να προσέξεις αριστερά όχι να πας κατά πάνω του!

Μαρία: Μα…νόμιζα ότι μου έλεγες να προσέξω από την άλλη μεριά!

Γιώργος: Στρίψε στα 200 μέτρα, δεξιά έτσι θα γλιτώσουμε την κίνηση.

Μαρία: Εννοείς από το περίπτερο που βλέπω μπροστά;

ΕΞΗΓΗΣΗ: Οι γυναίκες χρησιμοποιούν και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου, γι’αυτό πολλές δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τη δεξιά από την αριστερή μεριά. Αντίθετα, επειδή οι άντρες χρησιμοποιούν είτε το δεξί είτε το αριστερό ημισφαίριο, εντοπίζουν πιο εύκολα τη δεξιά από την αριστερή μεριά. Επίσης, τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης μειώνουν την χωρική αντίληψη της γυναίκας ενώ τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων ενισχύουν την ευφράδεια της και τις λεπτές κινητικές της ικανότητες. Έρευνες δείχνουν ότι ενώ ο εγκέφαλος των κοριτσιών αντιλαμβάνεται τέλεια τις δύο διαστάσεις, των αγοριών έχει την ικανότητα να βλέπει και την Τρίτη διάσταση (από την ηλικία των 4 ετών κιόλας). Στους άνδρες η συγκεκριμένη εγκεφαλική λειτουργία εντοπίζεται σε 4 σημεία του πρόσθιου δεξιού εγκεφαλικού ημισφαιρίου, ενώ οι γυναίκες δεν έχουν συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου για τη χωρική ικανότητα. Η χωρική ικανότητα επιτρέπει στον άντρα να περιστρέφει νοερά τον χάρτη και να καταλάβει ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει, ενώ η περιοχή αυτή του εγκεφάλου μπορεί να αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες. Αυτό τους δίνει καλύτερη αίσθηση προσανατολισμού. Οι γυναίκες για να βρουν τον δρόμο τους αναζητούν σημάδια.

Επιτέλους έφτασαν στα μαγαζιά… ο Γιώργος ξέρει ακριβώς τι θέλει να αγοράσει ενώ η Μαρία σταματάει σε κάθε βιτρίνα και δοκιμάζει παπούτσια, ρούχα, καλλυντικά,… Σε λίγο ο Γιώργος χάνει την υπομονή του και αρχίζει να διαμαρτύρεται…

ΕΞΗΓΗΣΗ: Για τις γυναίκες τα ψώνια σημαίνουν: κουβέντα, αναζωογόνηση, χαλάρωση. Δεν χρειάζονται έναν συγκεκριμένο σκοπό ή πρόγραμμα. Για τον άνδρα τα ψώνια έχουν έναν αντικειμενικό σκοπό (χρειάζομαι ένα παντελόνι γιατί το προηγούμενο χάλασε), ένα στόχο να πετύχει (αγορά παντελονιού) και χρήση αυτού (να το φορέσει). Η γυναίκα δοκιμάζει ρούχα γιατί αυτό ταιριάζει με την λειτουργία του εγκεφάλου της – ένα ευρύ φάσμα συγκινήσεων και αισθημάτων που το καθένα αντικατοπτρίζεται με ένα διαφορετικό ρούχο ή αντικείμενο. Τα ρούχα του άντρα αντικατοπτρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου του – είναι συντηρητικά και πρακτικά. Συχνά μία γυναίκα βοηθάει στους συνδυασμούς χρωμάτων. Όπως έχει παρατηρηθεί οι άνδρες αναφέρουν τα βασικά χρώματα: κόκκινο, μπλε, πράσινο, ενώ οι γυναίκες: εκρού, τιρκουάζ, σωμών, λιλά κοκ. Για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό; Τα μάτια είναι μία προέκταση του εγκεφάλου στο εξωτερικό του κρανίου. Ο αμφιβληστροειδής στο πίσω μέρος του βολβού του ματιού περιέχει 130 εκατομμύρια ραβδιοφόρα κύτταρα που ονομάζονται φωτοϋποδοχείς και διακρίνουν το άσπρο από το μαύρο και 7 εκατομμύρια κωνιοφόρα κύτταρα που διακρίνουν τα χρώματα. Τα κωνιοφόρα κύτταρα παρέχονται από το χρωμόσωμα Χ. οι γυναίκες έχουν δύο χρωμοσώματα Χ, με αποτέλεσμα να διαθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία κωνιοφόρων από τους άντρες κι έτσι περιγράφουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα χρώματα.

Μετά από όλα αυτά, η Μαρία και ο Γιώργος, θα μπορέσουν να ζήσουν αρμονικά;

Η απάντηση είναι θετική αφού οι σχέσεις αντρών και γυναικών λειτουργούν παρά τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των δύο φύλων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει κατανοητό ότι οι σχέσεις κλυδωνίζονται όταν άντρες και γυναίκες αδυνατούν να κατανοήσουν τις βιολογικές διαφορές τους και ο ένας περιμένει από τον άλλον να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του!

http://www.skepsy.gr
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Γυναικεία γωνιά...μόνο;

Δημοσίευσηby mafalda » Σάβ Μαρ 08, 2014 12:49 pm

Η κατάθλιψη είναι η δεύτερη συνηθέστερη αιτία αναπηρίας σε παγκόσμια κλίμακα μετά την οσφυαλγία, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.Τι δεν πρέπει να πούμε ποτέ σε ένα άτομο με κατάθλιψη

Εικόνα


Είτε γνωρίζετε κάποιο άτομο με κατάθλιψη είτε έχετε παλέψει οι ίδιοι με την ψυχική νόσο, γνωρίζετε ότι η κατάθλιψη συνοδεύεται από μια απέραντη ευαισθησία. Μερικοί άνθρωποι αδυνατούν να κατανοήσουν πόσο σύνθετη είναι αυτή η ασθένεια κι έτσι μπορεί άθελά τους να πουν κάτι που δεν πρέπει.


Ο Δρ Άνταμ Κάπλιν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι τόσο οι λέξεις όσο και οι πράξεις είναι απαραίτητες για να υποστηρίξουμε ένα άτομο με κατάθλιψη.


«Πρέπει να αποφύγουμε να πούμε κάτι που θα κάνει τον άλλο να πιστέψει ότι η κατάθλιψη οφείλεται σε έλλειψη ικανοτήτων, σε προσωπική αδυναμία ή σε ατέλειες του χαρακτήρα», τονίζει ο Κάπλιν.


«Το χειρότερο κομμάτι της κατάθλιψης είναι ότι περιορίζει το νοητό οπτικό πεδίο του ατόμου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δει τις επιλογές που έχει. Ο στόχος της υποστήριξης είναι να πιστέψει το άτομο ότι υπάρχει ελπίδα.» Ο Κάπλιν επισημαίνει ότι κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό, όμως υπάρχουν ορισμένες γενικές αρχές στη διαχείριση ενός ατόμου με κατάθλιψη. Δείτε ποιες είναι οι έξι φράσεις που δεν πρέπει να ακούσει ποτέ ένα άτομο με κατάθλιψη.


1. «Ξέρω πώς νιώθεις»


Η συμπόνια είναι μια εξαιρετική αρετή, όμως σε μερικές περιπτώσεις δεν πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις εάν δε γνωρίζουμε τι βιώνει το άτομο που έχουμε απέναντί μας. Αν υπάρχει παλαιότερη εμπειρία κατάθλιψης, είναι καλό να πούμε «Δεν είσαι μόνος» αρκεί η συζήτηση να μην έχει εγωκεντρικό χαρακτήρα. Κάθε άτομο αντιμετωπίζει διαφορετικά την κατάθλιψη και η φράση «Ξέρω πώς νιώθεις» ακυρώνει την δύσκολη εμπειρία του ατόμου.


2. «Αποδέξου το»


Αυτό που δε συνειδητοποιούν αρκετοί άνθρωποι είναι ότι η κατάθλιψη αποδυναμώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και απορυθμίζει τον ύπνο. Αλλάζει τη ζωή του ατόμου και αποσυντονίζει κάθε προσπάθεια επίτευξης ενός στόχου. Η προσπάθεια εκλογίκευσης ή απλούστευσης της κατάστασης δεν μπορεί να ωφελήσει ένα άτομο με κατάθλιψη.


3. «Χαμογέλα»


Μόνο χειρότερα μπορεί να αισθανθεί ένα άτομο με κατάθλιψη όταν ακούει αυτή τη φράση. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά για να ακούσουμε ό,τι έχει να μας πει το άτομο που βρίσκεται απέναντί μας.


4. «Όλα είναι στο μυαλό σου»


Είναι αδύνατο να ξεπεραστεί η κατάθλιψη μόνο με τη σκέψη. Οι πράξεις και όχι μόνο οι σκέψεις είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου. Για παράδειγμα, η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία, η οποία στοχεύει στη μεταβολή της οπτικής γωνίας του ατόμου ώστε να υιοθετήσει ένα πιο θετικό τρόπο σκέψης, σπανίως αποδεικνύεται αποτελεσματική ως μοναδική θεραπεία της κατάθλιψης. Οι αλλαγές στη συμπεριφορά είναι απαραίτητες προς αυτήν την κατεύθυνση.


5. «Υπάρχουν και χειρότερα»


Αντί να προσπαθούμε να δώσουμε προοπτική, είναι καλύτερο να υποστηρίζουμε και να ακούμε. Το υγιές υποστηρικτικό πλαίσιο είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.


Ένα «Σ’αγαπώ» ή «Είμαι εδώ για σένα» είναι αρκετό όταν δεν ξέρουμε τι να πούμε σε ένα αγαπημένο πρόσωπο που παλεύει με την κατάθλιψη.


Οι 10 προάγγελοι της κατάθλιψης

http://www.onmed.gr
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Γυναικεία γωνιά...μόνο;

Δημοσίευσηby mafalda » Σάβ Μαρ 08, 2014 8:22 pm

Ημέρα της γυναίκας σήμερα.

Οι γυναίκες μπορεί να σπουδάζουν, να εργάζονται, να ψηφίζουν, να αποτελούν ισοδύναμη παραγωγική μονάδα, να επιφορτίζονται με πολλαπλούς ρόλους αλλά τα νέα δεν είναι καθόλου καλά! Μία στις τρεις γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πέσει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής επίθεσης, αναφέρει πρόσφατη μελέτη ευρωπαϊκού οργανισμού. Κι'αν αυτό συμβαίνει στην πολιτισμένη Ευρώπη, στις χώρες του Τρίτου Κόσμου τι γίνεται;

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Μία στις τρεις γυναίκες στην ΕΕ έχει πέσει θύμα κακοποίησης

Εικόνα

Μία στις τρεις γυναίκες στην ΕΕ έχει πέσει θύμα κακοποίησης

Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στη Βιέννη της Αυστρίας (FRA), ανέφερε ότι από τα στοιχεία του, προκύπτει πως ο ρυθμός της βίας κατά των ενήλικων γυναικών αλλά και των κοριτσιών κάτω των 15 ετών είναι παρόμοιος, σε όλα τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι ένα κακό σε όλη την Ευρώπη. Οι γυναίκες δεν είναι ασφαλείς στο δρόμο, δεν είναι ασφαλείς στο χώρο εργασίας τους, και τέλος, δεν είναι ασφαλείς ούτε μέσα στο σπίτι τους», δήλωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού οργανισμού FRA Μόρτιν Κιάερουμ.

Υπολογίζεται ότι 13 εκατομμύρια γυναίκες βρέθηκε να έχουν υποστεί κάποιο είδος σωματικής βίας. Από αυτές τις γυναίκες ένας αριθμός περίπου 3,7 εκατομμύρια έπεσαν θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης, κατά τους 12 μήνες πριν από τη μελέτη, διευκρινίζει ο FRA.

Σύμφωνα με την έρευνα η Δανία, η Φινλανδία και η Σουηδία ήταν οι χώρες με τον υψηλότερο αριθμό των γυναικών που δηλώνουν ότι έχουν υποστεί βία, όπως ξυλοδαρμό, κάψιμο, στραγγαλισμό, βιασμό ή άλλες μορφές βίας. Κατ αντιστοιχία οι τρεις αυτές χώρες έχουν ποσοστά βίας 52%, 47% και 46%, ενώ η Πολωνία, η Αυστρία και η Κροατία, έχουν το χαμηλότερο ποσοστό βίας κατά των γυναικών περίπου στο 20%.

Αλλά ακόμη και σε αυτές τις χώρες με τα πιο χαμηλά ποσοστά βίας κατά των γυναικών τα ευρήματα μόνο θετικά δεν είναι, όπως λέει η επικεφαλής ερευνήτρια της FRA Τζοάνα Γκούντεϊ. «Τα χαμηλότερα ποσοστά είναι μια στις πέντε Αυτό δεν είναι ένα καλό εύρημα», είπε.

Στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, η βία κατά των γυναικών κυμαίνεται κάτω από το μέσο όρο του 33% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο οι ερευνητές του FRA δηλώνουν ότι παρά τις μεγάλες εθνικές διαφορές στα ποσοστά βίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι άνδρες είναι πιο βίαιοι στο βορρά, ή ότι η κατάσταση είναι καλύτερη στο νότο.

Οι γυναίκες στις σκανδιναβικές χώρες μιλούν πιο ανοιχτά για περιστατικά που μπορεί να εξακολουθεί να θεωρούνται ταμπού σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης στον ευρωπαϊκό βορρά περισσότερες γυναίκες έχουν αμειβόμενη εργασία, κάτι που τις εκθέτει σε κινδύνους στο χώρο εργασίας τους, λένε οι ερευνητές της μελέτης

Σύμφωνα με τη μελέτη ούτε η οικογένεια προσφέρει μεγάλη προστασία, καθώς μία στις πέντε γυναίκες που έχει δεχτεί επίθεση, δήλωσε ότι ο σύντροφός της ήταν ο δράστης. Μάλιστα σε αυτές τις περιπτώσεις μεγάλος αριθμός θυμάτων ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης όταν δέχθηκε την επίθεση. Για πολλές γυναίκες, αυτή η τραγική δοκιμασία ξεκινά σε νεαρή ηλικία.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των γυναικών στην ΕΕ έχουν δεχθεί επίθεση πριν από την ηλικία των 15 ετών, κυρίως από έναν από τους γονείς τους .

Ποσοστό 12% έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά στην τρυφερή ηλικία της ενηλικίωσης, πιο συχνά από άγνωστους άντρες. Οι γυναίκες που βιώνουν τη βία σε παιδική ηλικία είναι πιο πιθανό να κακοποιηθούν από τον σύντροφό τους ως ενήλικες, όπως έδειξαν τα στοιχεία . «Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος που συνεχίζεται», δήλωσε η Γκούντεϊ. Ο FRA ζήτησε επίσης από τις γυναίκες να αποτυπώσουν την εμπειρία τους και για τη σεξουαλική παρενόχληση με το 45% αυτών να λέει ότι κάποιος τις έχει αγγίξει παρά τη θέλησή τους, δέχτηκαν σεξιστικά-προσβλητικά αστεία, μηνύματα ή πορνογραφικό υλικό.

Οι γυναίκες που έχουν δεχτεί κάποιο είδος βίας φέρουν όχι μόνο σωματικές πληγές, αλλά και ψυχολογικά τραύματα. Το ένα τρίτο των κακοποιημένων ή σεξουαλικά κακοποιημένων γυναικών, υποφέρουν από κατάθλιψη, άγχος ή κρίσεις πανικού, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Υπό το φως αυτών των ευρημάτων, ο FRA κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να ξεκινήσουν μακροχρόνια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πρόβλημα, ιδίως μεταξύ των νέων γυναικών.

Η οργάνωση ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πολύ λίγες υπηρεσίες υποστήριξης για τα θύματα και ότι πρέπει να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για την εξειδικευμένη εκπαίδευση των γιατρών και των αστυνομικών. Επίσης η έρευνα καταδεικνύει πως πολλά νεαρά θύματα κατήγγειλαν την κακοποίησή τους στην αστυνομία χρόνια αφότου έπεσαν θύματα βίας.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός ανέφερε ότι η μελέτη ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο με θέμα τη βία κατά των γυναικών μέχρι σήμερα. Επιλέχτηκαν τυχαία 42.000 γυναίκες που ερωτήθηκαν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2012.

http://www.ethnos.gr
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Γυναικεία γωνιά...μόνο;

Δημοσίευσηby mafalda » Πέμ Μαρ 13, 2014 11:46 pm

Λεκτική κακοποίηση και συναισθηματική βία στον γάμο: Συμβουλές επιβίωσης!

Πόσο καλά τα λέει η γνωστή παροιμία για την γλώσσα που τσακίζει κόκκαλα και πόσο στο «πετσί» τους το έχουν νιώσει οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα λεκτικής κακοποίησης από τους συντρόφους τους. Η πραγματικότητα είναι όμως, ότι τα σκληρά λόγια και η συναισθηματική βία μπορεί να κάνουν πολύ χειρότερα από το να «τσακίζουν κόκκαλα»: Τσακίζουν την ψυχολογία, σακατεύουν την αυτοπεποίθηση, φτάνουν ακόμα και να αρρωστήσουν τον σύντροφο που τα εισπράττει.

Εικόνα

Θύμα λεκτικής κακοποίησης από τον άνδρα της μπορεί να πέσει οποιαδήποτε γυναίκα, ανεξαρτήτως πνευματικού ή οικονομικού επιπέδου, και μάλιστα χωρίς καν να το καταλάβει, καθώς ο άνδρας αυτός δεν θα επιδείξει τέτοια στοιχεία πριν αποκτήσει την γυναίκα, ενώ π.χ. ακόμα την φλερτάρει, αλλά πάντα μετά. Μετά, από την άλλη, η κακοποίηση γίνεται τόσο μεθοδικά και περίτεχνα που η γυναίκα πολλές φορές δεν το συνειδητοποιεί μέχρι να αρχίσει να υποφέρει έντονα ή να της το επισημάνει κάποιος τρίτος. Φυσικά, θύματα κακοποίησης πέφτουν πολύ συχνά και οι άνδρες.

Λεκτική κακοποίηση: Η ρίζα του κακού

Η λεκτική, που είναι γνωστή και ως συναισθηματική ή ψυχολογική κακοποίηση, συμβαίνει όταν ένα άτομο σε μια σχέση ή γάμο προσπαθεί να κυριαρχήσει και να ελέγξει το άλλο πρόσωπο", λέει η Άννα Χατζηδημητρίου, BA, MSC, CPSYCHOL Ψυχολόγος Υγείας. Όσοι χρησιμοποιούν την λεκτική κακοποίηση έχουν σκοπό μόνο ένα πράγμα: να κερδίσουν και να διατηρήσουν τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο άτομο. Ένας θύτης δεν «παίζει δίκαια»: χρησιμοποιεί τον φόβο, την ενοχή, την ντροπή και τον εκφοβισμό για να σας φθείρει και να σας κρατήσει κάτω από τον αντίχειρά του. Ο υβριστής μπορεί επίσης να σας απειλεί, να σας μειώνει, να σας λέει ότι εσείς φταίτε, ότι δικαιούστε ή προκαλείτε την συμπεριφορά αυτή και μ'αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να σας αποδυναμώσει, να είναι υπεράνω, να ταΐσει το «εγώ» του και να καλύψει δικές του ανασφάλειες και μειονεκτήματα, μέσω της συναισθηματικής εκδίκησης.

Όπως συνεχίζει η ειδικός, η συναισθηματική ή λεκτική ή ψυχολογική κακοποίηση μπορεί να προέλθει από μια προϋπάρχουσα κακή συναισθηματική σχέση που είχε ο σύντροφος σαν παιδί με τους γονείς του. Αν κάποιος έχει μεγαλώσει με προβλήματα μέσα στο σπίτι, σωματική η ψυχολογική βία, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να το αναπαράγει μεγαλώνοντας και στην δική του οικογένεια, στην σύζυγό του και στο παιδί του, σαν τρόπο επικοινωνίας και επιβολής.

Συχνό αίτιο, επίσης, είναι αν ο σύντροφος είναι σε μια περίοδο υψηλού στρες, κατάθλιψης, θυμού, αγανάκτησης και έντασης (π.χ. οικονομικά προβλήματα, ανεργία). Αυτό μπορεί να οδηγήσει τον σύντροφο ή γονέα να εκδηλώνει τον θυμό του και την απογοήτευσή του λεκτικά στην σχέση και στο παιδί τους.

Σε συνδυασμό με τον ανεξέλεγκτο θυμό, άλλα χαρακτηριστικά του ατόμου που ασκεί λεκτική βία είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η ανασφάλεια, η ελεγκτική, χειριστική, ζηλότυπη συμπεριφορά, με συχνά την αίσθηση κατωτερότητας, μειονεκτικότητας και ανικανοποίητου. Η κατάχρηση ουσιών ή αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την επιθετικότητα του ατόμου.

Πώς θα καταλάβετε αν είστε θύμα λεκτικής κακοποίησης


Στο βιβλίο της «The Verbally Abusive Relationship», η επικοινωνιολόγος , σύμβουλος ζευγαριών και συγγραφέας Patricia Evans αναφέρει 15 σαφή χαρακτηριστικά λεκτικής κακοποίησης στην σχέση:

Παρακράτηση: Το άτομο που λειτουργεί έτσι προτιμά ό,τι σκέφτεται και νιώθει να το κρατά για τον εαυτό του και να μη μοιράζεται τίποτα με τον σύντροφό του, διατηρώντας μία στάση ψυχρής αδιαφορίας. Το άτομο αυτό «κακοποιεί» τον σύντροφό του με διάφορους τρόπους, π.χ. κοιτάζοντας ένα αντικείμενο ή την τηλεόραση απορροφημένος, ενώ ο άλλος του μιλά, χωρίς στην πραγματικότητα να ακούει τι λέει ο άλλος.

Ακύρωση: Πρόκειται για ένα από τα πιο καταστροφικά στοιχεία της σχέσης, γιατί αποκλείει κάθε πιθανότητα επικοινωνίας. Ο σύντροφος που ακυρώνει τον άλλον δείχνει να σκέφτεται αντίθετα από το έτερον ήμισυ. Αντιδρά, δηλαδή, σε ό,τι λέει ο άλλος λέγοντας «όχι, δεν είναι έτσι», ακόμα και στα πιο προσωπικά ζητήματα.

Μείωση: Το άτομο αρνείται την πραγματικότητα, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες του συντρόφου του, λέγοντας πράγματα που υπονοούν ότι «τα αισθήματα και οι εμπειρίες σου είναι λάθος και δεν έχουν καμία αξία» ή «δημιουργείς πολύ κακό για το τίποτα, συνέχεια βγάζεις συμπεράσματα, δεν σηκώνεις αστεία, παίρνεις τα πάντα στραβά» κ.λ.π.

Λεκτική κακοποίηση με τη μορφή αστείου: Τα αστεία αυτά δεν γίνονται καλοπροαίρετα, αλλά σκοπό έχουν να θίξουν τα πιο ευαίσθητα σημεία του άλλου. Ο θύτης συνήθως αναφέρεται στην φύση του συντρόφου του, π.χ. στις νοητικές του ικανότητες ή την ευφυΐα του. Κι αν ο άλλος απαντήσει «δεν είναι αστείο», η απόκριση πάντα είναι «δεν έχεις χιούμορ!».

Μπλοκάρισμα και εκτροπή: Ο θύτης εδώ καταφέρνει να ελέγχει την διαπροσωπική επικοινωνία, δηλαδή αρνείται να επικοινωνήσει, αποφασίζει τι θα είναι αυτό που θα συζητηθεί και αποκρύπτει πληροφορίες. Συχνά απλά διακόπτει την συζήτηση ή αλλάζει θέμα (π.χ. «αυτή η συζήτηση τελείωσε»).

Κατηγορίες και μομφές: Ο πιο απλός τρόπος λεκτικής κακοποίησης, ο οποίος αποκλείει κάθε πιθανότητα να έρθει το ζευγάρι πιο κοντά και να καταλάβει ο ένας πώς νιώθει ο άλλος. Μάλιστα, όταν στον θύτη επισημαίνεται αυτό, κατηγορεί τον άλλον για επίθεση.

Επικρίσεις και κριτικές
: Φράσεις όπως «ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με εσένα...;» είναι επικριτικές και περιέχουν στοιχεία λεκτικής κακοποίησης. Το ίδιο ισχύει όταν ο σύντροφος επισημαίνει διαρκώς λάθη του άλλου ή φτιάχνει ολόκληρες ιστορίες με αυτά –συχνά όχι εντελώς αληθείς- με σκοπό να προσβάλλει τον άλλον μπροστά σε τρίτους.

Ασημαντότητα: Η συμπεριφορά αυτή του θύτη δείχνει στον σύντροφο ότι ό,τι έκανε ή είπε είναι ασήμαντο –ο σύντροφος απομένει απογοητευμένος και μπερδεμένος, συχνά χωρίς να συνειδητοποιεί γιατί.

Υπονόμευση: Η στάση αυτή όχι μόνο αποκλείει κάθε συναισθηματική στήριξη, αλλά διαβρώνει την εμπιστοσύνη στον άλλον. Π.χ. Όταν ο ένας σύντροφος λέει «τι όμορφα λουλούδια!» και ο άλλος απαντά: «Απλά λουλούδια είναι!» ή όταν ο σύντροφος λέει κάτι και ο άλλος του απαντά «εσένα ποιος σε ρώτησε;», είναι σημάδια λεκτικής κακοποίησης.

Απειλές: Οι απειλές χειραγωγούν τον άλλον φέρνοντας στην επιφάνεια τους χειρότερους φόβους του, για παράδειγμα «ή θα κάνεις αυτό που λέω ή φεύγω / χωρίζουμε».

Βρισιές: Η πιο ξεκάθαρη κατηγορία λεκτικής κακοποίησης.

«Αμνησία»: Όταν ο θύτης διαρκώς δηλώνει ότι κάτι που έχει γίνει δεν έχει γίνει, η στάση αυτή περιλαμβάνει άρνηση και συγκαλυμμένη χειραγώγηση. Συχνά αυτό συμβαίνει όταν ο θύτης έχει βρίσει ή προσβάλλει το έτερον ήμισυ και στη συνέχεια αντιδρά σα να ξέχασε το συμβάν, π.χ. «δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάς» ή «δεν κάθομαι να ασχοληθώ με αηδίες».

Διαταγές: Οι διαταγές αποκλείουν την ισότητα και την αυτονομία του άλλου. Όταν ο θύτης διατάζει τον άλλον να κάνει κάτι και δεν το ζητά ευγενικά, είναι λεκτική κακοποίηση.

Άρνηση: «Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο», «από το μυαλό σου τα βγάζεις», «καλά, είσαι τρελή»... Η στάση αυτή αρνείται την πραγματικότητα του άλλου και γίνεται κατανοητή από το θύμα μόνο όταν είναι βέβαιο ότι ο θύτης είναι σε άρνηση.

Καταχρηστικός θυμός: Ο θυμός υποβόσκει και κινητοποιεί την λεκτική κακοποίηση και για να τον αναγνωρίσει ο σύντροφος είναι σημαντικό να έχει συνειδητοποιήσει πλήρως ότι δεν ευθύνεται με κανέναν τρόπο για τις φωνές ή τις προσβολές του άλλου.
Πώς θα προστατευτείτε από την συναισθηματική βία

Η κ. Χατζηδημητρίου τονίζει πως "το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνει η γυναίκα που δέχεται λεκτική κακοποίηση είναι να μπορέσει να αποστασιοποιηθεί και να παρατηρήσει την συμπεριφορά του συντρόφου για να την ονομάσει και να την κανατανοήσει σαν λεκτική κακοποίηση. Πολλές φορές άθελα τους την συγχωρουν επαναλαμβανόμενα ή πιστεύουν ότι όλα είναι δικό τους λάθος. Θα πρέπει να ξέρει για ποια σημάδια να ψάξει." (δείτε παραπάνω). Η ίδια εξηγεί ότι η γυναίκα που δέχεται τη βία αυτή "προσπαθεί από άμυνα και ενοχές να γίνεται όλο και πιο καλή και πιο περιποιητική, πιστεύοντας πως αν εκείνη αλλάξει θα σταματήσει και η λεκτική βία. Όμως πάντα θα υπάρχει κάτι άλλο που έκανε ή δεν έκανε, που ήταν ή που δεν ήταν αρκετό στα μάτια του συντρόφου και αυτο αρκεί για να ξεκινήσει ξανά ο κύκλος της ακύρωσης, της απόρριψης, της συναισθηματικής εκδίκησης και κακοποίησης".

Το δεύτερο που έχει να κάνει το θύμα είναι "να ψάξει στον εαυτό της ποια είναι η επίδραση της συμπεριφοράς που δέχεται, χωρίς να συγχωρεί με αγάπη τις πράξεις αυτές. Θα πρεπει όσο πιο αντικειμενικά μπορεί να κοιτάξει μέσα της και να δει αν βιώνει τα ακόλουθα:

• Νιώθει φόβο και αγωνία για να κρατά συνέχεια τον σύντροφό της ευχαριστημένο.
• Δεν διαφωνεί ποτέ, παρά συμφωνεί με όλα όσα λέει ή κάνει ο σύντροφός της.
• Αναγκάζεται να δίνει συνέχεια αναφορά, πού είναι και τι κάνει.
• Έχει αγωνία να σηκώνει το τηλέφωνο μόλις πάρει ο σύντροφος.
• Συχνά κάνει παράπονα για την ζήλεια, την κτητικότητα και την επικριτικότητα του συντρόφου.
• Δεν έχει δικούς της φίλους, είναι απομονωμένη από την οικογένεια και τους φίλους.
• Βγαίνει μόνο με τον σύντροφο ή μένουν συνέχεια μέσα.
• Δεν έχει οικονομική ανεξαρτησία και πρωτοβουλία στα οικονομικά.
• Αποκτά καταθλιπτική διάθεση.
• Νιώθει ενοχή , ντροπή ή χαμηλή αυτοεκτίμηση.
• Νιώθει με το παραμικρό άγχος, φόβο, αγωνία ακόμα και κρίσεις πανικού.
• Νιώθει αλλαγμένη την προσωπικότητα της, ότι «δεν είναι πια ο εαυτός της».

Εφόσον η γυναίκα νιώθει κάποια από τα παραπάνω, το τρίτο βήμα είναι να βρει τη δύναμη να τα εκφράσει:

• Αναγνωρίστε τα σημάδια στην συμπεριφορά του ή την επίδραση πάνω σας αντικειμενικά. Χωρίς συναίσθημα αλλά με την λογική ονομάστε αυτό που σας συμβαίνει ως λεκτική κακοποίηση.
• Μην δικαιολογήσετε, δεχτείτε ή συγχωρέσετε τη συμπεριφορά αυτή επειδή απλά κατανοείτε τους λόγους του θύτη.
• Να θυμάστε πάντα οτι ο σύντροφος που κακοποιεί λεκτικά πάντα έχει ισχυρή επιχειρηματολογία, είναι χειριστικός και ελεγκτικός. Μην παγιδευτείτε συναισθηματικά εκεί
• Μην νιώσετε ντροπή, ενοχή ή φόβο να μιλήσετε σε ένα κοντινό σας πρόσωπο για να σας βοηθήσει να δείτε με σεβασμό και αυτοεκτίμηση τον εαυτό σας. Αφήστε να είναι ο καθρέπτης σας, να σας δείξει τι επίδραση είχε πάνω σας η λεκτική βία.
• Μιλήστε στον σύντροφό σας. Πείτε του τι νιώθετε χωρίς χαρακτηρισμούς.
• Ρωτήστε τον γιατι πιστεύει ότι γίνεται αυτό.
• Δεν είναι εύκολο να σώσετε τον γάμο μόνη σας όταν υπάρχει λεκτική βία. Συζητήστε το ενδεχόμενο να ζητήσετε θεραπευτική βοήθεια σαν ζευγάρι, για να προχωρήσετε μαζί.

Τα παραπάνω ισχύουν αν στον γάμο υπάρχουν και παιδιά, τα οποία επίσης πέφτουν θύματα συναισθηματικής βίας. Οφείλετε να αναγνωρίσετε τα σημάδια της βίας αυτής στα παιδιά και να τα προστατεύσετε, ζητώντας τη βοήθεια ειδικού.

http://www.mama365.gr
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Γυναικεία γωνιά...μόνο;

Δημοσίευσηby mafalda » Τρί Μαρ 18, 2014 12:13 pm

Επιλόχειος κατάθλιψη

ΕικόναΓνωρίζατε πως μία στις δέκα νέες μητέρες παθαίνει επιλόχειο κατάθλιψη; Δεν είναι παράξενο αν σκεφτεί κανείς το άγχος, την έλλειψη ύπνου και τις οργανικές αλλαγές που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέες μητέρες. Η επιλόχειος κατάθλιψη αντιμετωπίζεται εύκολα τις περισσότερες φορές. Αν πιστεύετε πως μπορεί να βασανίζεστε από επιλόχειο κατάθλιψη επικοινωνήστε με το γιατρό σας.
Ενδείξεις της επιλόχειου κατάθλιψης
Γενικά, η επιλόχειος κατάθλιψη εμφανίζεται στις πρώτες έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό, ή και οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου ζωής του μωρού σας. Οι πιθανότητες να τη βιώσετε είναι αυξημένες αν υπάρχει ιστορικό κατάθλιψης, σε εσάς ή στην οικογένειά σας. Η επιλόχειος κατάθλιψη εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο στις γυναίκες, υπάρχουν όμως ορισμένα χαρακτηριστικά συμπτώματα όπως:

Κρίσεις πανικού ή άγχους.
Ανησυχείτε συνεχώς για την υγεία και την ασφάλεια των κοντινών σας προσώπων.
Νιώθετε πως είστε κακή μητέρα ή άνθρωπος.
Νιώθετε συνεχώς μια αίσθηση επικείμενης καταστροφής.
Κλαίτε συχνά, χωρίς πραγματικό λόγο.
Νυστάζετε συνεχώς και δεν αισθάνεστε ποτέ ξεκούραστη.
Νιώθετε πως πρέπει να «φορέσετε το γενναίο σας πρόσωπο» όταν βρίσκονται άλλοι άνθρωποι τριγύρω.
Δεν μπορείτε να συζητήσετε για τον τοκετό ή μιλάτε συνεχώς γι’ αυτόν επειδή νιώσατε πως δεν είχατε κανέναν έλεγχο.
Αισθάνεστε πως η ζωή δεν έχει αξία αφότου γεννήθηκε το μωρό σας.
Νιώθετε ανίκανη.
Σκέφτεστε πως δεν έχετε συνδεθεί συναισθηματικά με το μωρό σας ή δεν νιώθετε κάτι γι’ αυτό.
Νιώθετε άρρωστη. Υποφέρετε από πόνους στο στέρνο, αναπνευστικά προβλήματα, πονοκεφάλους, ζαλάδες, πολλές μικροενοχλήσεις και στομαχικές διαταραχές.
Χάνετε την έννοια του χρόνου και δεν μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα σε μερικά λεπτά και μερικές ώρες.

Τι να κάνετε αν πιστεύετε πως υποφέρετε από επιλόχειο κατάθλιψη
Αν νιώθετε πως μπορεί να πάσχετε από επιλόχειο κατάθλιψη συζητήστε με το γυναικολόγο σας. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιοριστούν τα συμπτώματα:

Να εκφράζετε τα συναισθήματά σας. Μιλήστε με το σύντροφό σας, μια καλή φίλη, συγγενή ή άλλες μητέρες γι’ αυτό που περνάτε.
Μην προσπαθείτε να κάνετε πολλά πράγματα σε μία μέρα.
Αποδεχτείτε τη βοήθεια που σας προσφέρουν οι γύρω σας.
Βρείτε χρόνο να ξεκουραστείτε.
Μην νιώθετε ενοχές γι’ αυτό που περνάτε.

Η δυσθυμία μετά τον τοκετό (baby blues) αποτελεί την πιο συνηθισμένη μορφή επιλόχειου κατάθλιψης. Πρόκειται για την λιγότερο σοβαρή μορφή η οποία δεν απαιτεί φαρμακευτική αγωγή. Η δυσθυμία μετά τον τοκετό εμφανίζεται μετά τη γέννηση του μωρού σας, συνήθως μεταξύ της τρίτης και της δέκατης ημέρας. Θα έχετε την τάση να κλαίτε και είστε ευερέθιστη. Η συγκεκριμένη κατάσταση αποδίδεται τόσο στις ορμόνες της εγκυμοσύνης, όσο και σε συναισθήματα ξαφνικής απογοήτευσης μετά τον τοκετό. Επιπλέον, είναι φυσικό στη νέα αυτή κατάσταση πολλές μητέρες να νιώσουν πως δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Με όλες τις σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές που μόλις περάσατε, δεν είναι παράξενο που κλαίτε συχνά.
Πόσο καιρό θα κρατήσει;
Η δυσθυμία μετά τον τοκετό δεν θα κρατήσει παραπάνω από μερικές ημέρες. Το μόνο που χρειάζεστε για να την ξεπεράσετε είναι πολλή ξεκούραση και υποστήριξη απ’ την οικογένεια και τους φίλους σας. Αν όμως συνεχιστεί μετά τη δέκατη μέρα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι δικοί σας άνθρωποι

Ένας καλός ακροατής και μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά μπορούν να κάνουν θαύματα όταν νιώθετε μελαγχολική. Θα χρειαστείτε πολλή υπομονή και επιβεβαίωση απ’ το σύντροφο, την οικογένεια και τους φίλους σας. Αποδεχτείτε όλες τις προσφορές τους για βοήθεια, έστω κι αν αυτό απλά σημαίνει να περάσουν για ένα φλιτζάνι καφέ και κουβεντούλα. Είναι σημαντικό να κατανοούν πως πολλές μητέρες βιώνουν την ίδια κατάσταση, ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πως με λίγη υποστήριξη, σε μερικές μέρες θα νιώθετε καλά.Η επιλόχειος κατάθλιψη απειλεί και τους άντρες


Η επιλόχειος κατάθλιψη δεν είναι γυναίκειο «προνόμιο», υποστηρίζει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology και διαπιστώνει πως το 9,7% των πατεράδων υποφέρει από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του παιδιού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις μητέρες κυμαίνεται στο 9,4%.
Ιδιαίτερα ευάλωτοι είναι οι νεότεροι ηλικιακά μπαμπάδες, αφού όσοι είναι κάτω των 30 ετών έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Η έρευνα βασίστηκε σε εκτιμήσεις της ψυχικής υγείας πατεράδων, όταν τα παιδιά τους ήταν μεταξύ 3 και 12 μηνών, 2 και 3 ετών, 4 και 5ετών. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, σε κάποιους άντρες η κατάθλιψη μπορεί να επιμείνει μέχρι και τα πρώτα χρόνια του παιδιού. Τονίζουν δε ότι όσοι βιώνουν μία τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να απευθύνονται σε ειδικούς ψυχολόγους, οι οποίοι θα αξιολογούν την σοβαρότητα της περίπτωσης και θα τους παρέχουν τις κατάλληλες συμβουλές.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Jan Nicholson, διευκρινίζει ότι τα τελευταία χρόνια που οι άντρες αναλαμβάνουν πιο ενεργό ρόλο στην οικογένεια ως γονείς, τα φαινόμενα ψυχολογικών προβλημάτων είναι πολύ πιο συχνά. «Όλο και περισσότερο αναγνωρίζεται ότι οι πατεράδες μπορούν να στηρίξουν σημαντικά τις γυναίκες με παιδιά. Οι ενδείξεις της έρευνας, ωστόσο, αποδεικνύουν πως και οι άντρες είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη γιατί έχουν πλέον και εκείνοι να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ύπνου και τις αμέτρητες υποχρεώσεις. Γι’αυτό, είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται το πρόβλημά τους όσο το δυνατόν νωρίτερα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και πιο εύκολα», λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, καταλήγει ότι είναι ευθύνη τόσο των γιατρών που παρακολουθούν τη νέα μητέρα όσο και του εκάστοτε κρατικού συστήματος υγείας να προωθούν ενημερωτικά μηνύματα για την καλή ψυχολογία των πατεράδων.
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Γυναικεία γωνιά...μόνο;

Δημοσίευσηby mafalda » Πέμ Μαρ 20, 2014 12:31 am

Όταν η απιστία μάς χτυπάει την πόρτα: Άντρες vs Γυναίκες

Εικόνα

H απιστία στις μόνιμες σχέσεις είναιένα φαινόμενο πολύ πιο συχνό από ό,τι οι περισσότεροι θέλουν να πιστεύουν. Παρόλο που η πλειοψηφία των ανθρώπων δηλώνει ότι η συζυγική απιστία είναι εξ ορισμού απαράδεκτη, σε πρόσφατη έρευνα το 1/4 των αντρών και το 15% των γυναικών παραδέχονται ότι έχουν απατήσει τους συζύγους τους. Αυτά τα νούμερα δείχνουν ότι οι άντρες είναι πιο πιθανό να απιστήσουν από ό,τι οι γυναίκες. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά τον τρόπο που σκέφτονται σχετικά με τηναπιστία

1. Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι πρόκειται για «αμάρτημα»

Σύμφωνα με δημοσκόπηση τουGSS, το 78% των αντρών δηλώνει ότι η απιστία στο γάμο είναι ανεπίτρεπτη, ενώ στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 84%.

2. Οι άντρες απιστούν πιο εύκολα

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από τηνΑμερικανική Ένωση για το Γάμο και την Οικογενειακή Θεραπεία για τα παντρεμένα ζευγάρια, το 25% των αντρών και το 15% των γυναικών έχουν κάνει σεξ εκτός γάμου. Δεδομένου, όμως, ότι οι άνθρωποι, έστω και ανώνυμα, δεν παραδέχονται εύκολα κάτι τέτοιο, υποθέτουμε ότι τα ποσοστά θα είναι πολύ υψηλότερα.

3. Οι γυναίκες σήμερα απατούν πιο εύκολα από ό,τι παλαιότερα

Σύμφωνα μεέρευνα του 2010, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό κατά 40% να φτάσουν στην απιστία στις μέρες μας, συγκριτικά με 20 χρόνια πριν. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει κυρίως επειδή ο γυναικείος πληθυσμός πλέον εργάζεται, αλλά και γιατί πολλά από αυτά τα επαγγέλματα απαιτούν από τις εργαζόμενες γυναίκες να ταξιδεύουν.

4. Η απιστία δεν σχετίζεται πάντα με το σεξ

Όπως εξηγεί στο βιβλίο του «The Truth About Cheating» ο σύμβουλος γάμου M. Gary Neuman, το 92% των αντρών παραδέχεται ότι η αιτία δεν έχει να κάνει μετο σεξ. Οι λόγοι που τους οδηγούν να απατήσουν τις συντρόφους τους είναι κυρίως συναισθηματικοί, όπως είναι η έλλειψη επικοινωνίας ή έλλειψη αποδοχής και εκτίμησης στο γάμο τους.

5. Επίσης, δεν αφορά απαραίτητα την εξωτερική εμφάνιση

Σύμφωνα με τον ειδικό και τη σχετική έρευνά του, το 88% των αντρών δεν απάτησαν τη σύζυγό τους με κάποια πιο ελκυστική ή πιο γυμνασμένη γυναίκα. Ωστόσο, εκείνοι που θεωρούνται γενικότερα πιο ελκυστικοί -είτε λόγω μόρφωσης είτε λόγω χρημάτων είτε λόγω εμφάνισης- είναι πολύ πιο πιθανό να φτάσουν στην απιστία.

6. Οι άπιστοι σπάνια το παραδέχονται

Το 55% των αντρών είτε εξακολουθούσαν να λένε ψέματα παρόλο που είχεαποκαλυφθεί η απιστία τους είτε υποκρίνονταν για όλη την υπόλοιπη ζωή τους ότι δεν συνέβη ποτέ.

7. Οι άντρες συγχωρούν περισσότερο

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, το 50% των αντρών δήλωσαν ότι θα συγχωρούσαν τη σύντροφό τους αν τους απατούσαν με μια άλλη γυναίκα, αλλά μόνο το 22% θα έκανε το ίδιο αν επρόκειτο για κάποιον άλλον άντρα. Όσον αφορά τις γυναίκες, το 21% είπαν ότι θα συγχωρούσαν το σύζυγό τους αν ο εραστής του ήταν κάποιος άλλος άντρας, ενώ, αν επρόκειτο για άλλη γυναίκα, το ποσοστό έφτανε το 28%. Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι διαφορές αυτές πιθανό να οφείλονται στο γεγονός ότι οι άντρες βρίσκουν απίστευτα αισθησιακή την ερωτική συνεύρεση δύο γυναικών, ενώ παράλληλα μια τέτοια σχέση δεν θα μπορούσε ποτέ να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

8. Οι περισσότεροι άντρες περνάνε καλά στο γάμο τους

Σε σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Marriage and Family», το 54% των αντρών που είχαν απιστήσει, είπαν ότι, πριν φτάσουν στην απιστία, δεν θεωρούσαν ότι ο γάμος τους ήταν κακός ή απλά καλός. Όσον αφορά τις γυναίκες, μόνο το 34% δήλωσε το ίδιο. Ωστόσο, εκείνοι που χαρακτήριζαν το γάμο τους «όχι τόσο ευτυχισμένο» είχαν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να απιστήσουν, συγκριτικά με εκείνους που θεωρούσαν ότι ο γάμος τους ήταν «πολύ ευτυχισμένος», ενώ για εκείνους που έκριναν το γάμο τους «αρκετά ευτυχισμένο» υπήρχαν 2 φορές πιο πολλές πιθανότητες να καταλήξουν στην απιστία. Από την άλλη, οι γυναίκες που παραδέχτηκαν ότι οδηγήθηκαν στην απιστία επειδή ο γάμος τους είχε προβλήματα, άγγιζαν το ποσοστό του 50%, όταν μόνο το 1/3 των αντρών παραδέχτηκε κάτι αντίστοιχο.

9. Η απιστία δεν προϋποθέτει να έχει προηγηθεί σεξ

Σύμφωνα μεπρόσφατη έρευνα, η πλειοψηφία αντρών και γυναικών συμφώνησε ότι η απιστία είναι το ίδιο καταστρεπτική για το γάμο ή τη σχέση, ακόμα κι αν δεν εμπεριέχει τη σεξουαλική επαφή. Το 85% των γυναικών και το 74% των αντρών δήλωσε ότι το sexting θεωρείται επίσης απιστία.

10. Οι άντρες δεν θεωρούν κακό το φιλί, αντίθετα από τις γυναίκες

Το 60% των αντρών σε σχετική δημοσκόπηση του «YouGov» δήλωσε ότι το να ανταλλάξεις ένα φιλί με μια άλλη γυναίκα δεν είναι και τόσο κακό, ενώ μόνο το 34% των γυναικών πιστεύει το ίδιο. Μάλιστα, οι πιο μικροί σε ηλικία από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι το φιλί αποτελεί βασικό λόγο για να τελειώσει μια σχέση.

11. Οι γυναίκες τείνουν να μετατρέπουν τις παράνομες σχέσεις σε «νόμιμες»

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «*** Roles», οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να ξεκινήσουν μια σχέση με τον άνθρωπο που αρχικά είχαν απιστήσει. Και πάλι, οι περισσότεροι άντρες δήλωσαν ότι έφτασαν στην απιστία απλά και μόνο επειδή τους δόθηκε η ευκαιρία, ενώ οι γυναίκες ανέφεραν τα υπάρχοντα προβλήματα στο γάμο τους ως το μοναδικό λόγο που έγιναν άπιστες - προφανώς, για τις γυναίκες η απιστία είναι μια διέξοδος από ένα δυστυχισμένο γάμο.

12. Και τα δύο φύλα νιώθουν ενοχές

Σύμφωνα μεπρόσφατη έρευνα, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αισθάνονται τύψεις όταν έχουν απατήσει το/τη σύντροφό τους - όχι, όμως, για τους ίδιους λόγους. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι άντρες νιώθουν ενοχικά κυρίως για τη σεξουαλική απιστία, ενώ οι γυναίκες αισθάνονται άσχημα κυρίως για τη συναισθηματική προδοσία, όπως το να ερωτευτείς έναν άλλον άνθρωπο.

http://www.imommy.gr
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Re: Γυναικεία γωνιά...μόνο;

Δημοσίευσηby mafalda » Παρ Μαρ 21, 2014 12:10 pm

Η νούμερο 1 συνήθεια που καταστρέφει την ερωτική σας ζωή

ΕικόναΜπορεί ένα ζευγάρι να βρίσκεται πολύ κοντά, όμως σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει κάτι μικρό που μπαίνει ανάμεσά τους και αυτό είναι το… κινητό!


Τα κοινωνικά δίκτυα και το ίντερνετ μάς βοηθούν να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη, φαίνεται όμως πως αποτελούν εμπόδιο στην ευτυχία πολλών ζευγαριών, ακόμη και στις πιο προσωπικές τους στιγμές.


Για να γιορτάσει την Ώρα της Γης, στις 29 Μαρτίου, η εταιρεία προφυλακτικών Durex κυκλοφόρησε ένα σύντομο βίντεο που παρουσιάζει τις ιστορίες διαφόρων ζευγαριών που «παραπλανήθηκαν» από τη γοητεία της τεχνολογίας αντί για το ταίρι τους.


Η Ώρα της Γης είναι μια ετήσια γιορτή που οργανώνεται από το WWF και μας προτρέπει να σβήσουμε τα φώτα και φυσικά να απενεργοποιήσουμε κάθε ηλεκτρική συσκευή για μία ώρα, ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια προστασίας του πλανήτη.


Η δημοφιλής εταιρεία προτείνει μάλιστα την πιο οικονομική λύση για την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς παροτρύνει τα ζευγάρια να… έρθουν πιο κοντά ώστε να ζεσταθούν.


Το βίντεο που δημοσιοποίησε η εταιρεία είναι η απάντηση σε πρόσφατη έρευνα της Durex στη Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έδειξε πως το 60% ανδρών και γυναικών αφιερώνει περισσότερο χρόνο στον υπολογιστή, την τηλεόραση και το κινητό σε σύγκριση με το σεξ.


Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.000 άτομα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 15% των γυναικών και το 17% των ανδρών απαντά στο τηλέφωνο ή στέλνει μηνύματα κατά τη διάρκεια του σεξ! Περίπου το 50% των συμμετεχόντων παραδέχθηκε ότι η τεχνολογία επηρεάζει αρνητικά τις ανθρώπινες σχέσεις.

Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/3103 ... z2waQmyTIV
Κάτι κερδίζεις ... κάτι χάνεις ...

[email protected]
Άβαταρ μέλους
mafalda
 
Posts: 814
Joined: Σάβ Οκτ 13, 2012 9:20 pm

Next

Return to Ότι δεν "χωράει" αλλού !

Who is online

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron
suspicion-preferred