Welcome
Κάθε έξοδος είναι είσοδος κάπου αλλού !

Χρηματιστηριακές ειδήσεις

Χρηματιστηριακές ειδήσεις

Δημοσίευσηby ABINORMAL » Τρί Απρ 03, 2012 2:13 am

Γενικός τίτλος γιά ότι αφορά τό χρηματιστήριο .
Νομίζω ότι λείπει από το forum μιάς καί οι υπόλοιποι οικονομικοί τίτλοι καλύπτουν πιό γενικές ειδήσεις πού σπάνια εξειδικεύουν στά χρηματιστηριακά ! 8-)
Άβαταρ μέλους
ABINORMAL
 
Posts: 3314
Joined: Δευτ Σεπ 28, 2009 1:48 am

 

Re: Χρηματιστηριακές ειδήσεις

Δημοσίευσηby ABINORMAL » Πέμ Απρ 05, 2012 5:11 pm

Το Ιράν διακόπτει τις πωλήσεις πετρελαίου σε ΕΛΠΕ και ΜΟΗ

Το Ιράν διέκοψε τις πωλήσεις πετρελαίου στις δύο ελληνικές εταιρείες, ΕΛΠΕ και ΜΟΗ, μετά την αδυναμία τους να πραγματοποιούν τις απαιτούμενες τραπεζικές πληρωμές, όπως μεταδίδει η κρατική ιρανική τηλεόραση Press TV.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, το Ιράν προχώρησε στην απαγόρευση της πώλησης πετρελαίου στις δύο κορυφαίες ελληνικές εταιρείες διύλισης μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις τραπεζικές τους συναλλαγές, καθώς μετά τις κυρώσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, οι ευρωπαϊκές τράπεζες δείχνουν απρόθυμες να διαχειριστούν τις αγορές.

Σημειώνεται ότι, δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη επικαλούμενο πηγή, ανέφερε πως τα ΕΛΠΕ ανέστειλαν τις αγορές ιρανικού πετρελαίου τον Απρίλιο λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν με τις τράπεζες. Το εμπάργκο που αποφάσισε η Ε.Ε. κατά του Ιράν θα τεθεί σε πλήρη ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Κύκλοι των ΕΛΠΕ επανέλαβαν ότι ο όμιλος διασφαλίζει την τροφοδοσία των μονάδων με τις κατάλληλες πρώτες ύλες από την αγορά και τροφοδοτεί το κοινό με προϊόντα που ζητάει. Από εκεί και πέρα η εταιρεία προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας.

Από την πλευρά της Motor Oil Hellas, με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθαρίζεται ότι αυτό το θέμα (Ιράν) έχει κλείσει για τον όμιλο εδώ και αρκετό καιρό. "Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία μας", αναφέρουν οι ίδιες πηγές που παραπέμπουν και στις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Π. Τζαννετάκη στους αναλυτές, ότι η ΜΟΗ έχει ένα καλάθι προμηθειών που διαφοροποιείται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τις ευκαιρίες σε επίπεδο τιμών που υπάρχουν στην αγορά.

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1461766
Άβαταρ μέλους
ABINORMAL
 
Posts: 3314
Joined: Δευτ Σεπ 28, 2009 1:48 am

Re: Χρηματιστηριακές ειδήσεις

Δημοσίευσηby negentropist » Παρ Απρ 06, 2012 10:20 am

8-)

Nice .. touch, ABI !

Εικόνα

Δύο διαγράμματα που δείχνουν ότι οι αγορές βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο - Εκτιμήσεις ότι έρχεται μεγάλη διόρθωση σε Ευρώπη και Wall !

Την ώρα που η αβεβαιότητα και η μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές έχουν εγκαθιδρυθεί για τα καλά, δύο άκρως ενδιαφέροντα διαγράμματα έρχονται να προστεθούν για να προοιωνήσουν ότι τα χειρότερα για τις αγορές είναι μπροστά.

Ο S&P 500 βρίσκεται μόλις 1,5% κάτω από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ ίσως αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνθετικός ευρωπαϊκός δείκτης είναι κατά 5% χαμηλότερα από το υψηλότερο επίπεδό των τελευταίων δύο εβδομάδων. Και όλα αυτά την ώρα που η ρευστότητα που έχει δοθεί στο σύστημα είναι στα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Αυτές οι εξελίξεις, στέλνουν ένα προειδοποιητικό σήμα ότι το πρόβλημα είναι αμέσως μπροστά για τις αμερικανικές μετοχές.

Ο δείκτης Euro Stoxx διέσχισε και υποχώρησε κάτω από τον κινητό μέσο 100 ημερών για πρώτη φορά, μετά την πτώση των τελευταίων ημερών. Σ' αυτό προσθέστε και το μέγεθος του περιθωρίου χρέους, τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ρευστότητας και, όπως φαίνεται στο διάγραμμα, τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη του ράλι. Όλες οι ενδείξεις προειδοποιούν ότι τα δύσκολα και για τις ευρωπαϊκές μετοχές είναι εμπρός.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
negentropist
Site Admin
 
Posts: 4514
Joined: Κυρ Σεπ 27, 2009 10:11 pm

Re: Χρηματιστηριακές ειδήσεις

Δημοσίευσηby negentropist » Πέμ Μάιος 03, 2012 1:58 pm

:roll:


Dismay και .. sell in May and go away !


Δεκαετίες τώρα, κοιτώντας τα στατιστικά οι πιο «παραγωγικοί» μήνες του έτους, από πλευράς χρηματιστηριακών κερδών, ήταν από το Νοέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο.


Ο Jeffrey Hirsch, εκδότης του Stock Trader’s Almanac (ημερολόγιο του επενδυτή) έκανε έναν απλό υπολογισμό: Εάν κάποιος είχε επενδύσει 10.000 δολάρια την 1η Νοεμβρίου του 1972, και για τα υπόλοιπα 37 χρόνια πουλούσε τις μετοχές που είχε αγοράσει ακριβώς την 30η Απριλίου, θα είχε σήμερα 160.000 δολάρια. Εάν δρούσε αντίστροφα, δηλαδή αγόραζε 1η Μαΐου και πουλούσε 31 Οκτωβρίου θα είχε 7.863 δολάρια.

Ωστόσο, υπάρχει μία μικρή, αλλά σημαντική, υποσημείωση στο Almanac του Hirsch. Οι καλοκαιρινοί μήνες των ετών 2007 και 2008 ήταν καλύτεροι από τους χειμερινούς. Το ίδιο συνέβη και τη διετία 1972 – 1973. Το συμπέρασμα: Ο κύκλος ξεκινά είτε με πολέμους είτε με κρίσεις ..Εικόνα
Jacob de Gheyn II (1565 – 1629, Dutch) - Νeptune and Αmphitrite


:shock:
Άβαταρ μέλους
negentropist
Site Admin
 
Posts: 4514
Joined: Κυρ Σεπ 27, 2009 10:11 pm

Re: Χρηματιστηριακές ειδήσεις

Δημοσίευσηby ABINORMAL » Παρ Μάιος 04, 2012 4:44 pm

ΔΟΛ: Ο Ψυχάρης αγόρασε το 34,63% - Ελέγχει το 59%

Στο 59,78% από 25,15% προηγουμένως ανέρχεται πλέον η συμμετοχή του προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρου Ψυχάρη, στην εταιρία μετά την αγορά 28.743.261 μετοχών που αντιστοιχούν στο 34,63% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η αξία της συναλλαγής είναι 5.001.327 ευρώ.

Με βάση τα μετοχολόγια της 30ης Απριλίου ο κ. Σταύρος Ψυχάρης είχε ποσοστό 25,15%, ο κ. Βίκτωρ Ρέστης το 18,82% και το Ίδρυμα Λαμπράκη το 24,879% του ΔΟΛ.

Σημειώνεται ότι μετά από την παραπάνω εξέλιξη ο μέτοχος είναι υποχρεωμένος να υποβάλει Δημόσια Πρόταση εντός 20 εργάσιμων ημερών, σε τιμή που δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 0,174 ευρώ ανά μετοχή.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises ... ticle.aspx
Άβαταρ μέλους
ABINORMAL
 
Posts: 3314
Joined: Δευτ Σεπ 28, 2009 1:48 am


Re: Χρηματιστηριακές ειδήσεις

Δημοσίευσηby ABINORMAL » Τρί Μάιος 08, 2012 11:38 pm

Οι καιροί είναι πολύ πονηροί .


Αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων στο ΧΑ τον Απρίλιο

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου τον Απρίλιο του 2012 αυξήθηκε σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012 και έφθασε σε ποσοστό το 52% από 50,8%.

Οι εισροές κεφαλαίων από τους ξένους επενδυτές στην Ελληνική Αγορά, κατά τη διάρκεια του Απριλίου, ήταν περισσότερες από τις εκροές.

Οι ενεργές μερίδες επενδυτών διαμορφώθηκαν σε 22,95 χιλιάδες από 35,46 χιλιάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι νέες μερίδες διαμορφώθηκαν σε 1.232 από 3.251 τον προηγούμενο μήνα.

Οι απώλειες στην τιμή του Γενικού Δείκτη Χ.Α από την αρχή του μήνα, ήταν της τάξης του 1,9%.

http://www.euro2day.gr/news/market/123/ ... ticle.aspx
Άβαταρ μέλους
ABINORMAL
 
Posts: 3314
Joined: Δευτ Σεπ 28, 2009 1:48 am

Re: Χρηματιστηριακές ειδήσεις

Δημοσίευσηby negentropist » Δευτ Μάιος 21, 2012 2:34 pm

Εικόνα
Οι καταθέσεις των πολιτών της Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Ισπανίας συνεχίζουν να μειώνονται, αναζητώντας σχετική ασφάλεια στα Γερμανικά τραπεζικά ιδρύματα.

Μεσοπρόθεσμα αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί τους Γερμανούς και γι΄αυτό δεν "καίγονται" ιδιαίτερα να λύσουν οριστικά το Ευρωπαϊκό πρόβλημα χρέους.

Το ζητούμενο είναι αν οι αδύναμες χώρες, που πλήττονται από αυτή την κατάσταση, έχουν έτοιμο ένα Plan B, κι' αν μπορούν να το υλοποιήσουν κόντρα στα συμφέροντα της Γερμανίας !

Εικόνα
Andrés Castellanos (1956, Spanish) - Blue nude (Είναι νομίζω προφανές οτι, η όμορφη Ισπανίδα της εικόνας μελετάει εμβριθώς διαγραμματική ανάλυση, για να προστατεύσει τις λιγοστές καταθέσεις της!)
Άβαταρ μέλους
negentropist
Site Admin
 
Posts: 4514
Joined: Κυρ Σεπ 27, 2009 10:11 pm

Re: Χρηματιστηριακές ειδήσεις

Δημοσίευσηby ABINORMAL » Τετ Μάιος 23, 2012 6:34 pm

Ένα άρθρο πού ειλικρινά θεωρώ επίτευγμα βλακείας καί ηλίθιου λαϊκισμού, απ' αυτά πού κάνουν καί θά κάνουν ζημιά στόν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο άνθρωπος είναι διδάκτωρ στό Πανεπιστήμιο καί νομίζει ότι οι αναγνώστες είναι ζωντόβολα ? Μόνο τό γελοίο σκεπτικό ότι όλοι οσοι τόν διαβάσουν δέν έχουν ποτέ μά ποτέ ασχοληθεί με τό Χρηματιστήριο μπορεί νά εξηγήσει τέτοιο περιεχόμενο . Γιά νά μήν υπάρξει παρεξήγηση, η έντονη αντίδρασή μου δέν αφορά την πολιτική απόφαση κρατικοποίησης αλλά τόν απίστευτο νηπιακό τρόπο πού ισχυρίζεται ότι αυτό θά γίνει !Έχω εξαιρετικό πρόβλημα μέ τόν λαϊκισμό απ' όπου κι αν προέρχεται καί σχεδόν πάντα αντιδρώ σά νά μέ προσβάλουν προσωπικά-γιατί, στό κάτω-κάτω, αυτό κάνουν ! :x

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ. ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ;

Εικόνα
Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΛΙΟΥ*

Η «καταστροφολογική» επίθεση των κυρίαρχων δυνάμεων του αστικού συστήματος και της «τρόϊκας», με στόχο την ανακοπή της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει επαναληπτικών εκλογών, παίρνει διάφορες μορφές. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και μεταξύ αυτών για την «εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση» των τραπεζών, την επιστροφή στο δημόσιο έλεγχο των ΔΕΚΟ που έχουν μερικά ή ολικά ιδιωτικοποιηθεί, τη διατήρηση ή επιστροφή στον έλεγχο του δημοσίου βασικών για την ανάπτυξη παραγωγικών μονάδων με ριζική αλλαγή των όρων, κριτηρίων και τρόπου λειτουργίας τους με δημοκρατικό, κοινωνικό και εργατικό έλεγχο», κά. Η αιχμή αμφισβήτησης της ρεαλιστικότητας της πρότασης επικεντρώνεται κυρίως στο που θα βρούμε τα λεφτά της επαναγοράς τους. «Θα πούμε» λένε «στην Ντόϊτσε Τέλεκομ φέρτε πίσω τον ΟΤΕ χωρίς αποζημίωση»; κά.

Κατ' αρχήν ας δούμε τη λογική της αναγκαιότητας και δυνατότητας δημόσιου ελέγχου του ΟΤΕ στη σχετική αυτοτέλεια τους. Η επιλογή τμηματικής ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, περιόρισε τη συμμετοχή του δημοσίου μόλις στο 6%, ενώ η γερμανική εταιρία διαθέτει σήμερα πάνω από το 40% ελέγχοντας παράλληλα και τις υπόλοιπες θυγατρικές του. Η πώληση του ΟΤΕ, όπως και άλλων κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων και τραπεζών, δεν έλυσε κανένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας (πχ. ελλείμματα, χρέος, ανεργία, κλπ), ενώ από την άλλη στέρησε μια μόνιμη πηγή κερδών και εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα ακρίβηνε τις τιμές των παρεχομένων υπηρεσιών στους καταναλωτές και αποδυνάμωσε του μοχλούς ρύθμισης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ας θυμηθούμε τις κούφιες «δεσμεύσεις» αλλά και ομολογίες του Γ.Παπανδρέου στις εκλογές του 2009 που «κατακεραυνώνοντας» δήθεν τη ΝΔ για την πολιτική της έλεγε ότι «δεν σκοτώνουμε την κότα που κάνει χρυσά αυγά» (κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις).! Τελικά σκότωσε και την «κότα» και τη χώρα ολόκληρη.

Στην πράξη αποδείχτηκε ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ιδιωτικοποίησης κερδοφόρων επιχειρήσεων είναι πολιτική υπέρ του ιδιωτικού κεφαλαίου και στην περίπτωση του ΟΤΕ υπέρ της γερμανικής «Ντόϊτσε Τέλεκομ» και παραπέρα της Ζήμενς (βασικού προμηθευτή του ΟΤΕ). Ταυτόχρονα ένας ευαίσθητος τομέας από οικονομική, κοινωνική και αμυντική άποψη (τηλεπικοινωνίες) παραδόθηκε στον έλεγχο του πολυεθνικού κεφαλαίου. Κατά συνέπεια η επαναφορά της στρατηγικής αυτής επιχείρησης στο δημόσιο έλεγχο, είναι μια κρίσιμη επιλογή, όπως και όλων γενικά των ΔΕΚΟ, ιδιαίτερα στους τομείς της κοινής ωφέλειας.

Ερχόμαστε λοιπόν στο ερώτημα εάν διαθέτουμε τους αναγκαίους πόρους για εξαγορά τους και ειδικότερα του ΟΤΕ. Κατ' αρχήν η εθνικοποίηση μιας επιχείρησης δεν σημαίνει απαραίτητα «εξαγορά» διότι μπορεί να γίνει κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση. Ωστόσο ας πούμε ότι για λόγους τακτικής (πολιτικής σκοπιμότητας) χρειαστεί να πληρώσουμε το τίμημα της πραγματικής αξίας ώστε να αποκτήσουμε τον έλεγχο τουλάχιστον της πλειοψηφίας των μετοχών και φυσικά το «μάνατζεμεντ». Πόσο είναι το ποσό αυτό; Σύμφωνα με στοιχεία του ΧΑΑ (18.5.12) , η ονομαστική αξία των μετοχών του ΟΤΕ ανέρχονταν σε 1.171 εκατ. € (490.150.389 μετοχές Χ 2,39 €), ενώ η χρηματιστηριακή του αξία ήταν 725 εκατ.€.!! Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος διέθετε 300-350 εκατ.€ μπορούσε να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών και τον έλεγχο. Κάτι τέτοιο βεβαίως προϋποθέτει και τη θέληση πώλησης των μετοχών από το βασικό μέτοχο.

Κατά συνέπεια από οικονομική άποψη το ποσό εξαγοράς είναι πολύ μικρό. Θάλεγα μάλιστα ότι αποτελεί ευκαιρία, τώρα που το Χρηματιστήριο είναι «στα κάτω του», να αγοραστούν οι μετοχές και να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο η επιχείρηση. Ειδικότερα θα αρκούσε ένα πολύ μικρό ποσό (μόλις 2%) από τα κονδύλια ανακεφαλαιοποίησης (στήριξης) των τραπεζών για την εξαγορά του. Επίσης οι τράπεζες αντί για συνεχή πακέτα στήριξης που καταλήγουν στον «καιάδα», λογικό και αναγκαίο είναι η ανακεφαλαιοποίηση να συνδυαστεί με πλήρη εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση, διασφαλίζοντας τις λαϊκές αποταμιεύσεις και χρηματοδοτώντας από την άλλη παραγωγικές επενδύσεις, προγράμματα στέγασης, κά. Άρα η ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου του ΟΤΕ και όλων των ΔΕΚΟ μαζί και τω τραπεζών, είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης, δηλαδή απόφαση μιας κυβέρνησης που εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Όμως οι «μνημονιακές» δυνάμεις πρώτα απ' όλα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αντί για τέτοια πολιτική, προωθούν με το νέο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση την πολιτική «δήμευσης» του ελληνικού λαού, που έχει ως βασικούς άξονες, πρώτον, την καταλήστευση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και επιστροφή εργασιακών σχέσεων στις αρχές του 1900 (!) και δεύτερον το ξεπούλημα (ιδιωτικοποίηση) όλων.....των ΔΕΚΟ και των καλύτερων «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας. Πρόκειται στην κυριολεξία για «πολιτικό έγκλημα», προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.!

Κατά συνέπεια η ανατροπή του Μνημονίου, είναι όρος για τη σωτηρία του ελληνικού λαού από τις διαδικασίες φτωχοποίησης και εξανδραποδισμού του, καθώς και αφετηρία ανακοπής της παραγωγικής παρακμής, εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας, εκατοντάδων χιλιάδων «λουκέτων», κλπ και έναρξη της διαδικασίας παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η δημιουργία κυβέρνησης των ριζοσπατικών-αριστερών δυνάμεων με πυρήνα τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική και ελπιδοφόρα προοπτική για την ελληνική κοινωνία, πρώτα απ' όλα για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νέα γενιά. Γιαυτό και αξίζει άμεσα η μέγιστη ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων για την προώθηση του στόχου.

*Ο Γιάννης Τόλιος είναι διδάκτωρ των οικονομικών επιστημών και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας

http://www.iskra.gr/index.php?option=co ... Itemid=182
Άβαταρ μέλους
ABINORMAL
 
Posts: 3314
Joined: Δευτ Σεπ 28, 2009 1:48 am

Re: Χρηματιστηριακές ειδήσεις

Δημοσίευσηby negentropist » Παρ Ιουν 01, 2012 12:20 am

Εικόνα

Ρευστοποιήθηκαν 70 εκατ μετοχές Εθνικής ή 7,3% σε 12 ημέρες !

Η αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων της MSCI άλλαξε πλήρως το επενδυτικό προφίλ της μετοχής της Εθνικής τράπεζας. Για πρώτη φορά η μετοχή έφθασε στα 1,01 ευρώ νέο ιστορικό χαμηλό και η αποτίμηση τα 965 εκατ έσπασε το φράγμα του 1 δις ευρώ.

Ήδη από τις 15 Μαίου αργά το βράδυ που ανακοινώθηκε ότι η Εθνική τίθεται εκτός του MSCI standard αναμενόταν ότι έως τις 31 Μαίου θα είχαν ρευστοποιηθεί πάνω από 55 εκατ μετοχές.

Οι ρευστοποιήσεις για τον λόγο αυτό έφθασαν τα 70 εκατ μετοχές που αντιστοιχούν στο 7,3% του μετοχικού κεφαλαίου. Σταθμίζοντας τις κινήσεις των ξένων τις τελευταίες 12 εργάσιμες μέρες:

Η Morgan Stanley διακίνησε συνολικά 4,5 εκατ και μόνο χθες 3 εκατ μετοχές.
Η Goldman Sachs συνολικά 5,5 εκατ μετοχές.
Η Nomura 3 εκατ μετοχές
Η Societe Generale 4,8 εκατ μετοχές
Η Bank of America 6,5 εκατ μετοχές.

Μόνο αυτές οι 5 τράπεζες διακίνησαν, κατά βάση ρευστοποίησαν 24,5 εκατ μετοχές.Χθες 31 Μαίου ο όγκος συναλλαγών έφθασε τα 59 εκατ που αποτελεί ρεκόρ. Η αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων ολοκληρώθηκε και πλέον ήδη μεγάλο μέρος των κατόχων μετοχών Εθνικής έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αλλάζοντας τον δείκτη της MSCI.

Το ζητούμενο είναι τα funds τα οποία επενδύουν στον δείκτη της MSCI στον οποίο βρίσκεται η Εθνική πόσες μετοχές θα μπορούσαν να αγοράσουν επιπλέον; Χθες πούλησαν δεκάδες funds αλλά κάποιοι άλλοι επίσης αγόρασαν. Μεγάλο μέρος των μετοχών κατέληξε στον ίδιο επενδυτή αλλά σε άλλο χαρτοφυλάκιο στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης. Με βάση εκτιμήσεις οι νέες αγορές ίσως να φθάσουν τα 8-10 εκατ μετοχές.

Με βάση την λογική, μετά το σοκ των 59 εκατ μετοχών όγκου, το -12,93% και τιμή στα 1,01 ευρώ, η Εθνική πρέπει να ανακάμψει. Άρα βραχυπρόθεσμα έρχεται άνοδος για τον τίτλο. Πόσο θα φανεί και σήμερα αλλά κυρίως την νέα εβδομάδα.


Εικόνα
Brian McCarthy (1960, Irish) - Sleeping (Στην εικόνα η .. προσωρινά ανακάμπτουσα Εθνική .. στη φάση που "μαζεύει" δυνάμεις!)
Άβαταρ μέλους
negentropist
Site Admin
 
Posts: 4514
Joined: Κυρ Σεπ 27, 2009 10:11 pm

Next

Return to Οικονομική ειδησεογραφία

Who is online

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron
suspicion-preferred